Dievčatá cestujú po svete samy, aj keď ich od toho odhovárali: Inšpirujte sa fenoménom female solo travel

Julien/Lavallee

#Pred pár mesiacmi som sa rozhodla odcestovať sama na menší výlet do Talianska. Šokovalo ma, s koľkými negatívnymi reakciami som sa stretla, keď som môj zámer vycestovať sama niekomu spomenula. Väčšinou sa tieto reakcie týkali obáv o moju bezpečnosť a často sa spomínal názor, že žena by sama cestovať nemala, pretože je to pre ňu nebezpečnejšie ako pre muža.

Niektoré kamarátky zas tvrdili, že by aj rady niekam šli, ale nemajú s kým. Myslím si, že netreba vždy čakať na nejakú ďalšiu osobu, ktorá by s nami náš výlet snov podnikla. Ak na to máme prostriedky, prečo to nevyskúšať sólo? V našom článku ti predstavíme tri cestovateľky – blogerky, ktoré často cestujú na vlastnú päsť a dokazujú, že sólo cestovanie je nielen bezpečné, ale aj veľmi obohacujúce a dobrodružné.

Kate McCulley – Adventurous Kate

Kate pochádza z Ameriky a vo veku 26 rokov zanechala svoju prácu, aby mohla začať cestovať naplno. Založila si svoj vlastný projekt – cestovateľský blog s názvom Adventurous Kate. Na jej blogu môžete nájsť kvalitné články o tom, ako si naplánovať sólo výlety po svete, Kate však svoju platformu využíva aj na zdieľanie užitočných postrehov a informácií z krajín, ktoré navštívila.

Nevyhýba sa ani politickým témam a snaží sa ísť pri určitých problematikách do hĺbky, takže jej články nie sú povrchné. Okrem toho nemá problém jej čitateľom opísať aj úsmevné príhody a trapasy, ktoré sa jej na cestách stali. Svoju prácu robí tak dobre, že ju časopis Forbes v roku 2017 zaradil medzi top 10 najvplyvnejších cestovateľských influencerov.

Kate je skvelá ukážka toho, že ženy by sa nemali báť cestovať samy, ale naopak mali by to robiť čo najčastejšie. Ako sama na svojom blogu píše: „Mojím cieľom je ukázať vám, ako môžete cestovať po svete na vlastnú päsť – ľahko, bezpečne a dobrodružne.“

Melissa Giroux – A Broken Backpack

Melissa pochádza z kanadského Quebecu a svoje povolanie cestovateľky započala v roku 2014. Melissa ukazuje ľuďom, aby neverili fáme, že na cestovanie musíte mať veľa peňazí. Nebudete zažívať luxus, ale je to možné. Melissa vo svojich cestovateľských začiatkoch v niektorých destináciách dokonca pracovala, najzaujímavejšie sú jej pracovné zážitky na farme v Austrálii. S trpezlivosťou a odhodlaním cestovať sa nakoniec vypracovala na špičkovú digitálnu nomádku so zameraním na cestovanie.

Melissa dokazuje aj to, že ak niečo naozaj chcete, mali by ste za tým ísť. Doma má zložitú rodinnú situáciu kvôli chorobe jej matky a napriek tomu sa rozhodla nasledovať svoje sny. Jej články, ktoré odkazujú na jej mamu a rodinu sú naozaj dojímavé. Na cestách Melissa dokonca našla svojho partnera a lásku, čo môže byť pre niektoré z vás ďalší dôvod na podniknutie svojej cesty. Melissina otázka pre vás je: „Na čo ešte čakáte a hlavne, čo by ste urobili, ak by ste sa nebáli?“

Alexandra Kováčová – Crazy Sexy Fun Traveler

Hľadať inšpiratívne sólo cestovateľky nemusíme len v zahraničí, ale aj u nás na Slovensku máme skvelý príklad mladej ženy, ktorá sa rozhodla cestovať po svete sama a cestovaním sa aj živiť. Alexandra, ktorú sme pred pár dňami predstavili aj v rozhovore, pochádza zo Sniny a naplno sa rozhodla cestovať v roku 2010. Vtedy založila svoj blog Crazy Sexy Fun Traveler, čo je názov, ktorý Alexandru vystihuje. „Nič ma v živote nenaučilo toľko veľa o mne samej a o živote celkovo ako práve cestovanie,“ povedala nám sama Alexandra v zmieňovanom rozhovore.

Tak ako, milé dievčatá, ženy, dámy, ešte stále otáľate s cestovaním na vlastnú päsť? Dúfame, že náš článok s Kate, Melissou a Alexandrou vám dodal aspoň trochu viac odvahy na podniknutie vlastného sólo dobrodružstva.

Zdroj: Miriam Haligardová
Odporúčame