Občianska náuka: Neverbálna komunikácia môže o tebe prezradiť veľa

Občianska náuka: Neverbálna komunikácia môže o tebe prezradiť veľa

Občianska náuka: Neverbálna komunikácia môže o tebe prezradiť veľa. (Zdroj: Unsplash.com/Brooke Cagle)

#Komunikácia je výmenou názorov, informácii a myšlienok medzi dvoma a viacerými subjektmi. Komunikácia býva verbálna a neverbálna, pri tej prvej používame slová, pri druhej telo. Navzájom sa často dopĺňajú. Neverbálna komunikácia môže rovnako ako tá verbálna o tebe prezradil veľa. Napríklad taká vzdialenosť.

Dôležité je pri komunikácii totiž aj to, ako ďaleko, alebo, naopak, blízko stojíte vedľa druhej osoby. Ak sú to 4 – 8 metrov, hovoríme o verejnej vzdialenosti. 1,5 – 4 metre je spoločenská vzdialenosť a ak podídete ešte bližšie, na vzdialenosť 60 centimetrov až 1,5 metra, ide o osobnú vzdialenosť. No a najbližšie k telu je sféra intímnej vzdialenosti, ktorá je do 60 centimetrov. 

Čo sa z podcastu dozvieš?

  • Priblížime ti, aký je rozdiel medzi verbálnou a neverbálnou komunikáciou.
  • Tiež ti vysvetlíme pojmy ako komunikant či komuniké.

Podcast Schooltagu na rôzne predmety, z ktorých môžeš aj ty maturovať. Určite nepremeškaj ani jeden diel. Pokúsime sa prebrať všetky maturitné otázky z daných predmetov. Nájdeš nás na podcastových a streamovacích platformách ako Apple Podcasts alebo Spotify. Takisto sme celý podcast zavesili na Youtube. Viac našich noviniek môžeš sledovať aj na našom Instagrame.

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame