Pizzu od známej pekárky si vychutnáš, aj keď si „bezlepkáč“: Ako ju pripraviť z pohodia domova?

Kaufland online kuchárka

Kaufland online kuchárka (Zdroj: Kaufland)

#8. júl je už tradične venovaný Svetovému dňu alergií. Vedel si, že tretina Slovákov trpí nejakou ich formou? Zatiaľ čo kedysi nás trápili hlavne trávy a pele, dnes sa do popredia stále viac dostávajú alergie na potraviny. Pokiaľ ani tebe lepok príliš nesvedčí, vyskúšaj náš tip na chutný recept úplne bez gluténu.

Toto leto ti bude chutiť

Sympatická finalistka známej televíznej súťaže, Julka Ovšáková, si pre malých i veľkých „bezlepkáčov“ pripravila domácu pizzu v odľahčenej bezlepkovej verzii. Dopraj si svoje obľúbené jedlo úplne bez obáv! Všetko potrebné na prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou v Kauflande.

Aby sa ti recept vydaril, drž sa Julkiných overených rád: „Bezlepkové cesto na pizzu môže byť veľmi priľnavé, preto nezabudni používať papier na pečenie,“ hovorí skúsená pekárka a dodáva: „Pri bezlepkovom pečení je potrebná presnosť. Používaj kuchynskú váhu, dodržuj dávkovanie a zapoj aj mixér, ktorý dokáže cesto dobre prevzdušniť a prepracovať. Hotové zmesi bezgluténových múk sú výborným pomocníkom, a to nielen pre začiatočníkov.“

Známa pekárka Julka Ovšáková
Známa pekárka Julka Ovšáková (Zdroj: Kaufland)

Pizza s chorizom, mozzarelou a bazalkou podľa JULKY

Suroviny:

  • zmes na pečenie bezlepkového pečiva K-free
  • 280 ml teplej vody
  • 1 vajce K-Z lásky k tradícii
  • 25 g čerstvého droždia
  • 20 ml olivového oleja K-Favourites
  • nakrájané paradajky K-Bio
  • chorizo saláma K-Favourites
  • mozzarella
  • soľ, korenie
  • čerstvá bazalka

Postup:

Zmes na pečenie zmiešame s vodou, olejom a droždím. Necháme kysnúť v teple aspoň 30 minút. Zatiaľ si na panvicu dáme nakrájané paradajky, ktoré osolíme a okoreníme. Varíme, až kým sa z nich nevyparí voda a nezhustnú na omáčku. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, potrieme paradajkovou omáčkou, poukladáme naň chorizo a vložíme do rúry. Pečieme pri 220 °C približne 7 minút. Na pizzu potom poukladáme pokrájanú mozzarellu a dopečieme do chrumkava. Po upečení pridáme navrch bazalku, pokrájame a môžeme ochutnávať.

Produkty privátnej značky K-free , ktoré nájdeš exkluzívne práve v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadneš vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládneš ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátiš alebo nie!

 

K-free pizza s chorizom, mozzarelou a bazalkou
K-free pizza s chorizom, mozzarelou a bazalkou (Zdroj: Kaufland)
Zdroj: PR článok
Odporúčame