Kto je Aless? Preslávila sa vďaka Podzemgangu, zahrala si aj v kontroverznom slovenskom filme

Aless (Zdroj: ktojedalsi.sk)

#Už ako tínedžerka začala rapovať. Aless si ide za svojím snom cez všetky možné prekážky a netají sa tým, že bola obeťou šikany. Len tento rok sa v kinách ocitol film Kto je ďalší? v ktorom si zahrala aj Aless. Snaží sa v ňom poukázať na nebezpečné dôsledky šikany a tiež rozpráva svoj príbeh, keď sa jej ako tínedžerke spolužiaci v škole posmievali a psychicky ju terorizovali.

Vizitka:

vlastným menom: Alessia Capparelli
známa ako: Aless
mesto: Bratislava
dátum narodenia: 17. júna 1998
charakteristika: raperka a speváčka so slovensko-talianskym pôvodom
prvá pieseň na kanáli ALESS OFFICIAL: Narodená pre výhru
Youtube: 68,8k followerov
Instagram: 145k followerov

Začiatky kariéry

Aless sa v hudobnom priemysle zviditeľnila vďaka talentu už ako šestnásťročná. Zo začiatku pôsobila v Egovom projekte Podzemgang, ktorý vznikol v roku 2015. Okrem Aless sa tam objavili umelci ako Gýza, Sima, Yojo, Lexo, Jofre a množstvo ďalších talentov. V rámci tohto projektu nahrala známy song Iné hodnoty, na ktorom spolupracovala práve s Egom.

2015 – Narodená pre výhru

V roku 2011 si Aless založila vlastný youtube kanál, kde zo začiatku nahrávala covery rôznych piesní. Prvým autorským songom, ktorý pridala na tento kanál, je ten s názvom Narodená pre výhru. Vyšiel v rámci projektu Podzemgang.

2015 – Album 17

V roku 2015 Aless vydala album s názvom 17. Súčasťou tohto albumu sú piesne ako Ja už nečakám, Posúvam sa, Brácho, Lietam či Vyrastať v dnešnej dobe.

2017 – Album 18

Dva roky na to vydala Aless ďalší album s názvom 18. Ide o jej druhý sólový album, ktorý niesol názov podľa jej veku. Jeho súčasťou je štrnásť piesní, na ktorých spolupracovala napríklad so Separom, Delikom či so slovenským producentom menom Grimaso. Medzi najznámejšie z nich patria Rešpektujem, Skúšajú ma, Tieň, Dáma alebo Správne slová.

2018 – Singel Čakám

V roku 2018 vydala Aless množstvo nových piesní. Aj napriek tomu, že neboli súčasťou albumu, zožali na Youtube obrovský úspech. Pieseň s názvom Čakám má viac ako 1,3 milióna zhliadnutí, Neverím, na ktorej spolupracovala s Memom Em, má viac než štyristo tisíc.

2019 – Album Druhá šanca

Začiatkom roku 2019 vydala Aless ďalší album s názvom Druhá šanca. Okrem domácich interpretov obsadila raperka do svojich piesní aj zahraničné mená. V zákulisí natáčania jej klipu sme sa objavili aj s kamerou.

Aless vo filme Kto je ďalší?

V roku 2019 vyšiel aj film od režiséra Mira Drobného s názvom Kto je ďalší? V ňom mladučká interpretka otvorene hovorí o svojej skúsenosti so šikanou a upozorňuje mladých ľudí na jej možné následky. Film mal slušný úspech, ktorý bol čiastočne zatienený tým, že ho psychológovia označili za nevhodný pre prípadné projekcie na školách.

Súčasnosť

Aless naďalej maká na svojej hudobnej kariére. Pred nedávnom vydala nadupaný song Balance, ktorý nesie názov jej nového albumu.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Aless (@aless_capparelli),

Nedávno vydala nadupaný song s názvom Ženatomá, kde si na feat prizvala Dominiku Mirgovú a českú raperku Sharlotu.

Aless okrem iného tvorí pár so slovenským futbalovým reprezentantom, Ľubomírom Šatkom.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Aless (@aless_capparelli)


Ešte viac zaujímavých noviniek, rozhovorov, módy, kvízov, vtipov a inšpirácie? Poď k nám na Instagram!

Zdroj: hudba.sk, Kto je ďalší
Odporúčame