Ako sa stať influencerom a skutočne zaujať: Musíš nasledovať týchto 7 esenciálnych krokov

pixabay.com

#Ľudia sú schopní pre pár lajkov na sociálnych sieťach urobiť kadečo. A to doslova. Niekedy sa ti až rozum zastaví, kam až siahajú hranice bláznovstva. Na druhej strane je asi namieste prižmúriť oči nad konaním niektorých jedincov. Veď uspieť vo virtuálnom svete je makačka. Čo teda treba robiť, aby si sa nestal (ďalšou) neúspešnou rybou v mori?

Aby si si dokázal vybudovať skutočne silné meno, je nevyhnutné pre to niečo urobiť. Pomôcť si môžeš aj nasledovnými krokmi:

#1 Nájdi si to, v čom si naozaj dobrý

Každý z nás má nejakú vášeň, pri ktorej zabúda na čas. Darmo sa budeš snažiť zapôsobiť na okolie handmade výrobkami, keď ani len netušíš, ako sa drží štetec, či ihla. Hľadaj sa. Nájdi to, čo ťa skutočne napĺňa. Môže to byť téma, ktorá ti nedá spávať. A práve k nej sa môžeš vyjadriť.

Photo by Sheshan R on Unsplash

#2 Založ si kanál na YouTube

YouTube je skvelá platforma, ktorú by bolo škoda nevyužiť. Na natáčanie inšpiratívnych videí nepotrebuješ veľa. Stačí smartfón s dobrou kamerou a statív. Trošku uprav prostredie, ak si dievča, daj si na seba trošku mejkapu a hurá do roboty.

#3 Vyber si to správne publikum

Pri natáčaní videí nezabudni nájsť odpoveď na to, koho chceš vlastne osloviť. Pretože nech sa budeš snažiť akokoľvek, nikdy sa ti nepodarí zaujať celý svet. Každý influencer má má však svoju cieľovú skupinu, pre ktorú sa snaží urobiť divy. Podobne môžeš postupovať aj ty. Aká bude veková kategória tvojich potenciálnych sledovateľov? Čím ich chceš zaujať? A prečo?

Photo by Georgia de Lotz on Unsplash

#4 Prepoj sa

Vďaka rôznym sociálnym sieťam to môžeš urobiť veľmi jednoducho. Svoj kanál si prepoj s Facebookovým účtom, TikTokom, Twitterom či Instagramom a uvidíš, čo sa bude diať.

#5 Nebuď v tom sám

Neboj sa osloviť ľudí, ktorí ti môžu pomôcť. Obráť sa na obľúbených influencerov, ktorých sleduješ. Takisto môžeš hľadať pomoc aj u špecialistov, ktorí sa zaoberajú obsahom. Nebude to síce zadarmo, no na druhej strane získaš informácie, ktoré sú na nezaplatenie.

#6 Buď originál

Nesnaž sa okopírovať obsah niekoho, kto ťa zaujal. Tak to vôbec nebude fungovať. Jediné, čo docieliš, je negatívna reklama, ktorá ti bude na nič. Vytváraj preto svoj vlastný obsah. Ak budeš autentický a nebudeš sa na nič hrať, určite to bude mať význam.

Photo by Sandra Molina on Unsplash

#7 Udržuj pozitívnu vlnu

Pokús sa informačný priestor naplniť pozitívnou vlnou. Ľudia už majú dosť uhundrancov, ktorí frflú na všetko navôkol. Konieckoncov to, že spoločnosť nefunguje tak, ako má, dobre vieme všetci. Aby sme to zmenili, je dôležité ostať pozitívnym. Tí najsledovanejší influenceri sú toho príkladom. Skús motivovať svojich sledovateľov. Uvidíš, že ťa budú (na)sledovať.

Prajeme ti veľa úspechov!

Zdroj: yourtango.com
Odporúčame