10+ skutočne neproduktívnych zlozvykov: Zbav sa ich ešte pred tridsiatkou

Photo by Erik Lucatero on Unsplash

#Nikto z nás nie je dokonalý. A ten, kto to o sebe tvrdí, ten má v skutočnosti od dokonalosti poriadne ďaleko. Avšak zmyslom ľudskej existencie je neustále sa posúvať dopredu. Zlozvyky sú však brzdou, ktorá nám neraz bráni pohnúť sa z miesta. Podľa expertov je toto 10+ otravných zlozvykov, ktorým sa oplatí dať zbohom ešte pred tridsiatkou.

#1 Žiť len pre víkendy

Photo by Levi Guzman on Unsplash

Všetci sme si prešli týmto obdobím, avšak treba sa naučiť žiť v každom okamihu. Víkend slúži na relax, no i cez týždeň by sme si mali vedieť spraviť adekvátny program. Stráviť pracovný či štúdijný týždeň odpočítavaním dní do piatkového večera, nie je práve najšťastnejším spôsobom žitia. Život sa má v skutočnosti žiť, a nie len prežívať.

#2 Podporovať fast fashion

Ide o módu, ktorá nemá dlhé trvanie. To, čo bolo včera trendy, dnes už nie je. Preto sa treba naučiť podporovať módu, ktorá myslí aj na ekológiu. Kupovať menej a len to, čo naozaj treba. Veď koľko vecí zo svojho šatníka si mal na sebe len párkrát?

#3 Fajčiť v spoločnosti

Photo by Quinten de Graaf on Unsplash

Sú ľudia, ktorí si zapália len vtedy, keď sú v spoločnosti. Našťastie, z tohto trendu sa pomaly upúšťa a to je fajn.

#4 Nasilu udržiavať nefunkčné priateľstvá

Naozaj si máš čo povedať so všetkými priateľmi, s ktorými si si rozumel v časoch základnej či strednej školy? Asi nie, však? Nie je na tom nič zlé, ak tieto vzťahy necháš plávať. Do života ti prídu noví ľudia, s ktorými môžeš vytvoriť hodnotnejšie priateľstvá. A je to absolútne prirodzené.

#5 Nemať večierku

Photo by Benjamin Combs on Unsplash

Do tridsiatky je podľa expertov dobré stanoviť si približný čas, kedy sa vyberieš do postele. Nie je to hanba. Skôr prirodzená potreba tela.

#6 Nechať vyhynúť všetky kvety

Už je najvyšší čas zaobstarať si do bytu nejakú tú kvetinku. Ak máš obavy, skús začať od kaktusu. Ten sa zaobíde aj bez tvojej prílišnej starostlivosti. Možno však budeš prekvapený, keď zistíš, aké príjemné je sa o niekoho starať.

#7 Myslieť si, že ti to bude spaľovať navždy

Photo by Geert Pieters on Unsplash

Náš metabolizmus sa vekom spomaľuje. Preto do tridsiatky by si mal začať uvažovať nad nejakým aktívnejším športom. Šach či videohra už nestačí. Ak si však nájdeš niečo, čomu sa budeš venovať minimálne trikrát týždenne, budeš sa cítiť nielen fit, ale si aj udržíš peknú postavu.

#8 Robiť veci len preto, lebo sa to patrí

Je načase žiť autentický život. Netlačiť sa do toho, čo necítiš. Nauč sa povedať nie. Život je príliš krátky na to, aby si ho prežil podľa očakávania ostatných.

#9 Nevedieť variť

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Nikto nie je v kuchyni úplne ľavý. Nevieš variť len preto, že si to neskúsil. Nemusí sa stať z teba šéfkuchár, ale základné jedlá sa naučíš variť ľavou zadnou. Na webe nájdeš návod naozaj na všetko.

#10 Rušiť plány na poslednú chvíľu

Aj toto je zlozvyk, ktorý dokáže ostatných vytočiť. Ak sa s niekým nechceš stretnúť, povedz to na rovinu. Väčšinu ak nám niečo skríži plány, tak to vieme v dostatočnom predstihu. Plány na poslednú chvíľu rušia len zbabelci.

#11 Nestretávať sa s rodinou

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Nech už máš za sebou čokoľvek, mysli na to, že krv nie je voda. A že tvoji príbuzní očakávajú, že sa aspoň z času na čas ukážeš. Neubudne z teba. A ich to určite poteší.

#12 Stanoviť si nereálne ciele

Do tridsiatky by si už mal aspoň približne vedieť, aký je tvoj cieľ. No ak meriaš ledva 150 cm, nemôžeš dúfať, že sa staneš topmodelkou. Treba si stanoviť cieľ, pri ktorom najlepšie uplatníš všetky svoje kvality. Nemá zmysel pokúšať sa vyhrať superstar, keď nemáš hudobný sluch.

Odporúčame