Tieto čarovné miesta sú priam stvorené na romantickú prechádzku: Všetky si užiješ u nás na Slovensku

Photo by freestocks.org on Unsplash

#Zima je v plnom prúde a čoskoro nás čaká aj sviatok všetkých zaľúbencov – Valentín. Ak si ho chceš vychutnať naplno so svojou polovičkou, máme pre teba skvelé tipy na výlet. Prevedieme ťa miestami, ktoré nájdeš u nás na Slovensku, vychutnáš si pokoj a objavíš ďalšie krásne kúty.

Malebná Banská Štiavnica

Mesto Banská Štiavnica, jedno z najkrajších miest na Slovensku. Ulice dýchajú históriou, učupené v obkolesení Štiavnických vrchov a krásnej barokovej Kalvárie. Jednou z nich je aj spomínaná Divná pani. Nachádza sa priamo v centre a jej ponuka vín, káv či koláčov je nesmierne bohatá, nehovoriac o interiéri, ktorého dizajn ťa dostane. Málokde u nás sa nájde takýto podnik. Pre beznádejných zaľúbencov je tu Banku lásky – výnimočný projekt, ktorého cieľom je zachrániť Dom Maríny a môže uchovať 100 000 vyznaní lásky. 

Dominanty Štiavnice nájdeš v samom strede našej malebnej krajinky a určite si ich obľúbiš. Ak patríš so svojou polovičkou k milovníkom hôr a turistiky, vyber sa na trošku namáhavejšiu prechádzku na najvyšší Štiavnický vrchol – Sitno. Čaká ťá krásny panoramatický výhľad a zaslúžený dobrý pocit, že si urobil niečo aj pre svoje zdravie. Nájdeš tu aj množstvo ikonických jazierok, nazývaných ako Štiavnické tajchy. Asi najkrajšia a najznámejšia z nich je Počúvadlo. O romantickú atmosféru budeš mať na tomto mieste postarané.

Zlatá Kremnica

Ďalším pôvabným miestom na strednom Slovensku je Kremnica. Nazýva sa aj zlatým mestom, keďže v minulosti sa tu ťažila práve táto cenná ruda. Nakuknite so svojou polovičkou do miestnej mincovne, ktorá je najstaršia tohto druhu na celom svete. Prechádzka mestom začína na Štefánikovom námestí a smeruje k hlavnej dominante – mestskému hradu s gotickým Kostolom sv. Kataríny postaveným v 15. storočí. Kostolná veža je sprístupnená verejnosti a poskytuje krásny výhľad na mesto a jeho okolie.

Milovníci turistiky si obľúbia rekreačnú oblasť Skalka, ktoré je skvelou voľbou v každom mesiaci. Či je zima a či leto, vždy si tam nájdeš niečo pre seba. Buď sa rozhodneš pre menšiu túru, lyžovačku, sánkovačku, bowling, fitko alebo oddych v saune, je to len na tebe. Vychádzku na Šturec, Krahulský vrch, Kremnický Štós, Jarabicu zvládnu aj menej zdatní turisti.

 

Štúrova Modra

Mesto idylky a pohody, taká je Modra na západe našej krajiny. Slávna produkciou prvotriedneho vína a krásnou Modranskou keramikou. Počas výletu máš príležitosť kráčať po stopách Ľudovíta Štúra, ktorý tu kedysi žil aj zomrel. Jeho životom ťa prevedie múzeum nesúce jeho meno, v Holombeckej doline sa nachádza aj Štúrova lavička. Unikátom je aj Múzeum slovenskej keramickej plastiky a Galérie Ignáca Bizmayera. Na námestí sa nachádzajú mnohé meštianske domy, lemuje ho aj mestské opevnenie, prezývané Horná brána.

O hrade Červený Kameň si už určite poučili. Nachádza sa len niekoľko kilometrov od Modry a svoje miesto tu má už niekoľko storočí. V kráľovskom hrade sídlili známy panovníci Thurzoovci Fuggerovci a aj Pálffyovci. Vinohradníctvo tvorí hádam najdôležitejšiu súčasť mesta. Má dlhoročnú tradíciu, vďaka čomu získala Modra pomenovanie slobodné kráľovské mesto.

Pokojný Bardejov

Východ Slovenska sa taktiež môže pochváliť čarovným miestom. Bardejov neraz získalo titul najkrajšieho mesta Slovenska. Pre dokonalý valentínsky relax sú ako stvorené tamojšie kúpele, ktoré sú hotovou oázou pokoja a oddychu. Navštívila ich aj cisárovná Sisi.

https://www.instagram.com/p/B8MmtMdBrlK/

Historické mesto sa dostalo aj ma zoznam Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Hlavné Radničné námestie sa pýši gotickými meštianskymi domami, okúzľujúcou Bazilikou sv. Egídia, bývalou Mestskou radnicou a Šarišským múzeom. Opevnenie mesta zaradené k jedným z najzachovalejších v Európe.

Rozprávkové Bojnice 

Hoci v okolí Bojníc býva prevažnú časť roka rušno, vždy sa dajú nájsť tiché zákutia na príjemnú prechádzku s tvojou láskou. Bojnický zámok je ako vystrihnutý z rozprávky, vyhliadková veža ponúkne skvelý výhľad a známa zoologická záhrada ti dovolí nahliadnuť do života šeliem. Keď k tomu prirátaš Bojnické kúpele a kúpeľný park, máš o príjemný program postarané na celý víkend. 

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame