RECEPT Vianočné šuhajdy v novom šate: Na obľúbenej dobrote si teraz pochutia aj vegáni!

Vegánske šuhajdy

Vegánske šuhajdy si obľúbiš (Zdroj: Unsplash/megumi-nachev)

#Vianoce nemusia byť iba o prejedaní sa medovníčkov, medvedích labiek a pití vaječného punču. Sladké maškrty sa dajú pripraviť aj v modernejšom, vegánskom šate. My sme pre teba dnes vybrali tradičné a milované šuhajdy.

Na ich prípravu budeš potrebovať:

  • 120 g vegánskej čokolády
  • 2 PL cukru
  • 300 ml kokosového mlieka (v konzerve, nie kokosový nápoj)
  • 100 g kakaového masla
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • sušené ovocie, orechy alebo hrozienka na ozdobenie
  • košíčky (skvelé sú silikónové)
Postup:
  1. Kokosové mlieko privedieme do varu. Pridáme mleté vlašské orechy, cukor a dobre premiešame. Niektorí zvyknú do tohto základu primiešať aj na drobno nakrájané marhule, my to necháme na teba a na tvoju chuť.
  2. Zmesou plníme košíčky približne do polovice a dáme na 1 hodinu do chladničky.
  3. Polevu si pripravíme nasledovne. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli spolu s kakaovým maslom, dobre premiešame a plníme do stuhnutých košíčkov so základom.
  4. Na vrch prisypeme sušené ovocie, plátky kokosu, hrozienka, orechy či iné.
  5. Takto naplnené košíčky dáme následne ešte do chladničky stuhnúť na noc

Veľmi pekne ukážu na šuhajdách pokrájané pistácie či karamelové hobliny. Pozri sa na to, ako sa dajú pekne ozdobiť.

 

Zdroj: Hashtag.sk
Odporúčame