Akčná zima plná vzrušujúcich zážitkov: Toto je top 10 lyžiarskych destinácií Rakúska

foto: Peter Burgstaller

Radosť z očakávania je jednou z najkrajších emócií: stojíte hore na vrchu, pozeráte nadol, dýchate priezračný vzduch, a potom – vyrazíte! Hurá v ústrety nekonečnej slobode! Lyžovačka, snowboarding, freeriding či skialpinizmus: všetky majú spoločný neopísateľný pocit šťastia a ten má veľa podôb.

foto Peter Burgstaller

Napríklad keď vás s každým oblúkom na lyžiach zahalí oblak žiarivých vločiek z prašanu. Alebo keď sa počas skialpinistickej túry dostanete cez zasnežené pláne na vzdialené vrcholy, kde nepočujete nič iné len zvuky prírody. Alebo keď sa zahľadíte na majestátne hory ukryté pod hrubou snehovou perinou. V takýchto okamihoch sa príroda a sloboda spájajú do fascinujúceho celku. Čo je teda krajšie? Radosť z očakávania či dobrodružstvo samotné? Ťažko povedať…

10 najlepších rodinných lyžiarskych oblastí v Rakúsku

Zažite dni ako zo zimnej rozprávky: pri pohľade na zasnežené hory vás naplní pocit šťastia. Tu sa najmenší učia písať do snehu svoje prvé oblúky a o kúsok ďalej si dospelí užívajú dlhé carvingové zjazdy. K rodinnému šťastiu stačí niekedy skutočne iba mierny svah a trocha prašanu.

foto Peter Burgstaller
  • Raurisertal: Rodinná lyžiarska oblasť Rauriser Hochalmbahnen nadchne najmä začiatočníkov a rodiny. Pre rodiny sú k dispozícii špeciálne ceny.
  • Wildkogel-Arena: Stredisko Wildkogel-Arena ocenia rodiny najmä pre jeho prehľadných 64 kilometrov zjazdoviek s 85 % modrých a červených tratí.
  • Salzburské údolie Saalachtal: Štyri lyžiarske školy a zastrešený čarovný koberec pre najmenších
  • Saalfelden-Leogang: Nespočetné modré zjazdovky i trate pre pokročilých lyžiarov
  • Kreischberg: Cvičný vlek a dinopark, ako aj tri tubingové dráhy pri hornej stanici lákajú všetky vekové skupiny.
  • Dachstein-západ: Pohodová lyžiarska oblasť uprostred nádhernej horskej panorámy
    Rodinná lyžiarska oblasť Golzentipp: Lyžiarska oblasť s výhodnými cenami a 2 vlekmi uprostred dediny láka najmä rodiny s deťmi.
  • Wilder Kaiser Brixental: Stredisko bolo niekoľkokrát za sebou ocenené ako najlepšia lyžiarska oblasť na svete.
  • Donnersbachwald/Riesneralm: V Donnersbachwalde nájdete nielen výborné podmienky, ale aj prvú sústavu vlekov a lanoviek pre deti, začiatočníkov i pokročilých.
  • Serfaus-Fiss-Ladis: Detská horská lúka a Murmlipark v Serfause, ako aj Bertina detská krajina vo Fisse robia veľkú radosť nielen najmenším návštevníkom.

Pokiaľ by ste sa chceli dozvedieť viac, navštívte našu web stránku.
Nájdete tam všetky linky na jednotlivé oblasti, ako aj ďalšie články o zime v Rakúsku.

foto Peter Podpera
Zdroj: PR článok
Odporúčame