TOP 7 strihov roku 2018: Retro alebo dohola, nechajte sa nimi inšpirovať aj vy

Photo by Nik MacMillan on Unsplash

#Potrebujete zmenu a už vás nebaví nosiť vlasy stále zopnuté v drdole? Tento rok praje odvážnym. Či už zatúžite po ultrakrátkom strihu, dlhej hrive alebo zvolíte zlatú strednú cestu, určite si prídete na svoje. Týmito 7horúcimi trendmi sa môžete inšpirovať aj vy.

#1 Ako vodopád

Postupný zostrih možno aplikovať na rôznu dĺžku vlasov. Ľahko sa upravuje a dodá vlasom potrebný objem. Aj preto sa tento strih teší veľkej obľube. Môžete sa pohrať nielen s kaskádovitou dĺžkou vlasov, ale aj postupným farbením. Ombré pôsobí prirodzene a stále sa teší veľkej obľube.

#2 Bob

https://www.instagram.com/p/Bh1l95Ag5dE/?tagged=bobhaircut

Bob síce patrí medzi obľúbené klasiky, no má desiatky variant nielen dĺžok, ale i možnosti úpravy. Vyžehlené vlasy vám dodajú vážnosť i šmrnc, veľké vlny, či účes „nastrapato“ vám príde vhod práve v každodennom uponáhľanom živote. Nevyžaduje totiž to takmer žiadnu úpravu.

#3 Preč s vlasmi

Ak máte výrazné črty tváre a nechýba vám konská dávka odvahy, môžete vyskúšať ísť (takmer) dohola. Tento rok letia ultrakrátke strihy, o ktorých úpravu sa naozaj netreba starať. Ak sa nechcete úplne zbaviť celého vlasového porastu, vyskúšajte tzv. undercut. Pri tomto kontroverznom, no stále obľúbenom štýle, vám kaderníčka vyholí len časť vlasov.

#4 Pixie a garçon

Toto môže byť skvelý kompromis v prípade, že túžite po krátkych vlasoch, ale nechcete ísť do úplného extrému. Pixie či garçon (z francúzskeho chalan) môže byť pre vás tou najvhodnejšou alternatívou.

#5 Dokonalá geometria

Ak máte radi dokonalé tvary a túžite potom, aby bol každý vlások na vašej hlave na tom správnom mieste, skúste strihy, ktoré sa snažia o dokonalosť línií. Tieto strihy sa však hodia rovným vlasom, pretože pri kučeravej hrive by ste nedosiahli ten správny efekt.

#6 Retro štýl

https://instagram.com/p/BZakbILBbal/?utm_source=ig_embed

Chcete sa vrátiť v čase? Umožnia vám to strihy ako pageboy, sassoon či gavroche. Ich úprava vás síce bude stáť nejaký ten čas, ale ak milujete 70. 80. a 90. roky, rozhodne ich výber nebudete ľutovať.

#7 Ofiny

Ruku na srdce, ktorá žena aspoň raz v živote nevyskúšala ofinu? Tie odvážnejšie z nás si ju odstrihli sami, čo občas nie je práve ten najlepší nápad. Rok 2018 však fandí ofinám. Môžete vyskúšať rôzne variácie. A ak to náhodou nevyjde, netreba zúfať. Za chvíľu vám dorastie.

Zdroj: brightside.me
Odporúčame