Konečne vieme, ako musí drieť Sagan: Slovensko má však aj iného pretekárskeho majstra sveta

Flo Karr/Unsplash

#17. novembra oslavujeme na Slovensku demokraciu, ktorá bola mladej generácii takpovediac daná do daru. Mnohí z nás v roku 1989 ešte ani neboli nažive, to však nič nemení na tom, že by sme mali tento sviatok brať inak, ako len deň, keď nemusíme do práce či školy. V deň štátneho sviatku vám prinášame ďalší zo sumárov toho najlepšieho z uplynulého týždňa na Hashtag.sk

Na to, že sme pomerne malou krajinou, celkom často sa pýšime tým, že niekto z nás získal titul majstra sveta. Tým najočividnejším v poslednom období je Peter Sagan, ktorému sa to podarilo až trikrát v rade. Čo stojí za jeho úspechom? Okrem talentu a dravosti tiež tisícky odmakaných hodín. Na internete sa v posledných dňoch objavil tréningový plán nášho cyklistu, ktorý by sme z bezpečnostných dôvodov asi nemali nasledovať. Nemuselo by to skončiť úplne zdravo. Mimochodom, ak ste  zvedaví na ľudí, ktorí na sebe skutočne zamakali, pozrite si tých, čo prekopali svoj život od základov a zhodili desiatky kilogramov. Fotografie pred a po v tomto prípade skutočne stoja za to.

Ďalším majstrom sveta zo Slovenska je Erik „hakkiJunior“ Leštach. Ten v minulosti triumfoval v hre TrackMania. Pred časom sa však so svojou kariérou rozlúčil. Na minulotýždenných Majstrovstvách Česka v eŠportoch ho uviedli do siene slávy a pri tej príležitosti sa s ním porozprával Matej.

Z Brna sa presunieme na východ Slovenska. Rado z Nie je túra bez Štúra sa totiž prešiel košickou Hlavnou ulicou a vytipoval pamiatky, ktoré by si človek pri návšteve tohto mesta nemal nechať ujsť. Naopak, trošku inú turistiku môžete zažiť v Bratislave. Tam sme naopak objavovali miesta, ktoré nie sú úplne známe a vlastne sú aj troška strašidelné. Napriek tomu stoja za to.

Tento týždeň sme sa nevenovali len športu a turistike. Na pretras sa tak dostala aj móda. To, čo by si dámy na seba nemali na jeseň a v zime obliecť nájdete pekne zrhnuté v Marcelinom článku. A samozrejme, nechýbal ani kvíz. Opäť sme sa vrátili do školských lavíc a skúsili zistiť, čo si ešte pamätáme z chémie a biológie.

Prajeme vám príjemné čítanie a tiež predĺžený víkend. Pri prehľade sa vidíme opäť o týždeň. 

Odporúčame