Chceš schudnúť a vylepšiť svoje stravovacie návyky? S týmito kuchárkami si navaríš sexy telo!

Dievča a chlapec varia zdravo v kuchyni

Tieto kuchárky ťa naučia variť zdravo a fit (Zdroj: Unsplash/Jason Briscoe)

#V dnešnom knižnom tipe ti predstavíme sériu kuchárskych kníh, ktoré zmenia tvoje ponímanie samotného varenia. Zabudni na klasické kuchárky starých mám s kaloricky nabitými receptami. Toto sú súčasné kuchárky, ktoré ťa naučia variť rýchlo, zdravo a fit. Svoje si tu nájde každý. Vegán, vegetarián, mäsožravec, pôžitkár, ale aj kuchár začiatočník! Poďme si teda predstaviť náš výber nevšedných kuchárskych kníh!

Slovegán

Slovegán je prvá skutočná slovenská vegánska kuchárka. Nájdeš v nej 78 tradičných slovenských receptov v netradičnej vegánskej verzii. Nechýbajú najväčšie vychytávky slovenskej kuchyne – halušky, pirohy, guláš, sviečkovú alebo segedín. Recepty sú rozdelené do šiestich hlavných kategórií: drobnosti, raňajky, polievky, hlavné jedlá, koláče a vianočné recepty.

Samozrejme, táto kuchárska kniha nie je iba pre vegánov. Slovegán je originálne spracovanou zbierkou tradičných slovenských receptov, ktoré vďaka ich odľahčenej vegánskej verzii dostávajú nový šmrnc.

Slovegán
Netypická kuchárka Slovegán sa teší už tretiemu dielu (Zdroj: martinus.sk)

Ak sa ťa kniha Slovegán zaujala, môžeš si ju zakúpiť priamo TU! 

Štíhlo, zdravo a chutne

Keďže mnoho žien potvrdilo, že sa im vďaka knihe Štíhlo, zdravo a chutne vydanej v roku 2020 podarilo schudnúť, rozhodli sa autori vydať jej druhú časť. Vďaka nej budeš mať dostatok inšpirácií na stravovanie s denným kalorickým príjmom okolo 1500 kalórií.

Čo v tejto knihe môžeš očakávať? Nájdeš v nej 150 receptov od raňajok až po večeru, 16 receptov na občasné zhrešenie a 90 rýchlych tipov, ak nemáš čas na prípravu náročného jedla. Kniha ti pomôže s nutričným prehľadom jedál, ale aj s tým, aby si neplytval potravinami.

Štíhle, zdravo a chutne 2
Táto kniha ťa udrží fit a ešte pomôže aj tvojej peňaženke (Zdroj: martinus.sk)

Ak ťa kniha Štíhlo, zdravo a chutne zaujala. Môžeš si ju zakúpiť priamo TU!

Vystúpte z kolotoča diét

Táto kniha nie je sama o sebe rýdzou kuchárkou. Avšak, okrem 50 nutrične vyvážených a extrémne chutných receptov ti ponúka aj návod na to, ako v priebehu ôsmich týždňov začať so zmenou životného štýlu. Je písaná jednoduchým jazykom, aby ju každý pochopil a osvojil si základné princípy zdravého stravovania, pohybu a mentálnej odolnosti.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
V januári na nebi zažiari kométa: Naposledy ju videli Neandertálci – ďalšia možnosť tak skoro nebude!

Tento bestseller ťa prevedie návykmi, úlohami a tipmi, ktoré vieš jednoducho a rýchlo zaradiť do každodenného života. Naučí ťa nastaviť si správne ciele, porozumieť svojmu telu a ukáže ti, čo robiť, keď prvotná motivácia vyprchá. V každom z ôsmich týždňov v knihe nájdeš aj exkluzívne rozhovory s odborníkmi a tými, ktorí si danou cestou už úspešne prešli.

Vystúpte z kolotoča diét
Táto kniha ponúka návod pre zdravý životný štýl (Zdroj: martinus.sk)

Ak ťa kniha Vystúpte z kolotoča diét zaujala, môžeš si ju zakúpiť priamo TU!

Jeme zdravo do 30 minút

Práca – domov. Či škola – domov. Tvoj uponáhľaný životný štýl ti často nedovoľuje stráviť v kuchyni viac ako polhodinu. Ak nemáš na zdĺhavé varenie čas, táto novodobá kuchárka je pre teba ako stvorená. Obsahuje 90 nápaditých receptov, ktoré hravo pripravíš do pol hodiny. Dozvieš sa, aké jedlá môžeš bez problémov zamraziť a ušetriť si tak čas, keď nebudeš mať voľnú ani minútu.

Poradí ti, čo si pripraviť na obed do škatuľky, keď pôjdeš do práce – na pestré škatuľkové menu na celý týždeň ti bude stačiť len 15 ingrediencií. Táto kniha nie je len rýchlou improvizáciou, ktorá ti poskytne rýchle recepty v časovom sklze. Táto kuchárka ťa inšpiruje, ako pripraviť plnohodnotné originálne jedlá, s ktorými si cestu zdravého životného štýlu naozaj užiješ!

Jeme zdravo do 30 minút
Táto kniha je časovo nenáročná kuchárka (Zdroj: martinus.sk)

Ak ťa kniha Jeme zdravo do 30 minút zaujala, môžeš si ju zakúpiť priamo TU!

Varenie bez výhovoriek

Ak si, naopak, nepriateľom rýchlych jedál a rýchlej kultúry, ktorá nám nedopraje ani kvalitný pôžitok z jedla, potom siahni po knihe od profesionálneho kuchára Joshua Weissmana. Ten sa hektickému svetu aj rýchlemu vareniu stavia na odpor: „Mohli by sme, prosím, prestať s prívalom jedál, ktoré sú hotové za dve či tri sekundy a ktoré potrebujú len jednu ingredienciu? Chápem… Sme zaneprázdnení. Ale zamerajme sa na to, že dokonale pripravené hamburgery nerastú na stromoch.“

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Mafiánsky ostrov ťa dostane: Cosa nostru tu už nenájdeš, stále činnú sopku a delikátne jedlo áno

Už dávno sme totiž zvyknutí na to, že mnohé z jedál si nepripravujeme sami, ale kupujeme si ich. A presne tým sa okrádame o vzácne kulinárske zážitky. Ak si chceme jedlo naozaj naplno vychutnať, mali by sme si všetko pripravovať doma a nehľadať skratky. O čare pri príprave jedla, kvalitných surovinách a vysokokvalitných jedlách sa v knihe Varenie bez výhovoriek načítaš do sýtosti. Okrem toho, v kuchárke nechýbajú ani svojské žarty či zážitky autora, ktoré ju robia opäť o čosi viac netypickou.

Varenie bez výhovoriek
Joshua Weissman ti predostrie nový pohľad na prípravu jedál (Zdroj: martinus.sk)

Ak ťa kniha Varenie bez výhovoriek zaujala, môžeš si ju zakúpiť priamo TU!

Fit recepty

Tretí diel fit receptov nesie podtitul Navar si sexy telo a my si myslíme, že práve tým je skvelo vystihnutá podstata tejto kuchárskej trilógie. Pokračovanie série bestsellerov so sebou prináša 150 receptov na jednoduché, chutné a zdravé jedlá s vysokou biologickou hodnotou. Pomôžu ti na ceste za lepšou postavou a zabezpečia, že tvoje cvičenie nevyjde nazmar.

Pri zmene životného štýlu je veľmi dôležité nedostať sa do stereotypu a skúšať stále nové, zdravé jedlá, ako aj rôzne druhy cvičenia. Takýmto spôsobom budeš mať oveľa vyššiu šancu udržať si svoj nový životný štýl nadobro a dosiahnuť požadované výsledky. Ak chceš, aby sa tvoje novoročné snaženie v posilňovni vyplatilo, táto kniha je jednoznačná voľba.

Fit recepty
Navar si sexy telo vďaka fit receptom (Zdroj: martinus.sk)

Ak ťa kniha Fit recepty zaujala, môžeš si ju zakúpiť priamo TU!

Zdravo jem aj šetriť viem

Ak hľadáš knihu, ktorá ti pomôže s tvojím novoročným predsavzatím schudnúť, na túto publikáciu by si sa mal určite zamerať. Jej obsah vytvorilo 13 slovenských odborníkov, ktorí spojili svoje skúsenosti, overené a chutné recepty, aby ti ukázali, že variť zdravo a lacno je možné! Čím sa táto kniha odlišuje? Kniha obsahuje komplexný návod na to, ako variť lacno a zdravo od A po Z.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Dni otvorených dverí na slovenských vysokých školách: Pozri si kompletný prehľad, niektoré začínajú už v januári!

Celkovo ponúka 110 receptov z dostupných surovín, ktoré nájdeš aj v malých potravinách. Kuchárka je obohatená aj o jedálničky na schudnutie či rôzne doplnkové bonusy, ktoré ti vysvetlia problematiku chudnutia a zdravého stravovania. Pokiaľ teda potrebuješ kompletného sprievodcu i trénera, táto kniha ti určite sadne.

Zdravo jem, aj šetriť viem
Kniha patrí medzi najkomplexnejšie kuchárky vôbec (Zdroj: martinus.sk)

Ak ťa kniha Zdravo jem, aj šetriť viem zaujala, môžeš si ju zakúpiť priamo TU! 

Ktorá z kníh ťa zaujala najviac?


Buď s nami aj na Instagrame a dozvieš sa o každom novom článku ako prvý!

Zdroj: hashtag.sk, martinus.sk
Odporúčame