Neuveriteľný zajačí ostrov: Za rozkošným miestom sa ukrýva temná minulosť

Foto: unsplash.com

#Na svete existuje mnoho miest, o ktorých si doteraz možno ešte ani netušil. Zrejme podobným prípadom bude aj ostrov Okunoshima, nachádzajúci sa pri Japonsku.

Namiesto tisícok ľudí tu nájdeš množstvo rozkošných zajačikov. Vzhľadom k tomu, že na ostrove nežijú žiadny iní dravci či predátori, sa títo ušatí krpci stali extrémne krotkými. Neboja sa a nemajú problém prísť k turistom, ktorí ich so záujmom hladkajú či kŕmia.

Nie vždy bolo toto miesto takým magickým. Práve naopak, ukrýva nepeknú históriu. V rokoch 1929 – 1945 tu japonská armáda tajne vyrobila viac ako 6000 ton jedovatého plynu. Na to, aby otestovali účinnosť plynu sa rozhodli vyviezť na ostrov tisícky králikov. Nevedno, ako to skončilo či pokračovalo.

Niektorí veria, že pracovníci sa zľutovali a oslobodili ešte zostávajúcich zajačikov spod krutého ortieľa na konci druhej svetovej vojny. Po tom, čo skončila vojna tu stále ale zostali nejakí zajaci, ktorým sa podarilo rozmnožiť a tak vznikol tento jedinečný ostrov. Tak či onak, v dnešnej dobe si užívajte rozhodne oveľa šťastnejší život a dostáva sa im mimoriadnej pozornosti a lásky.

Adorable Bunny Island With A Dark Past

This adorable Bunny Island hides a very dark past..🐰🇯🇵

Uverejnil používateľ UNILAD Adventure Pondelok 11. februára 2019

Odporúčame