Útulok vymyslel parádny spôsob, ako nájsť psíkom nový domov: Rozkošné fotky vás nenechajú chladnými

unsplash.com

#Určite to poznáte. V pokoji surfujete po internete, prezeráte nástenku na Facebooku a z nenazdajky na vás vyskočí príspevok, ktorý opisuje brutálny osud psíka. Týraný, nechcený, so smútkom v očiach a v závere výzva od útulku, že ak sa pre chlpáča nenájde nový domov, bude utratený. Tieto príspevky častokrát obsahujú aj fotografiu psíka, väčšinou z nie vábne vyzerajúceho koterca. Takíto psíkovia majú problém nájsť si nový domov a väčšinou to skončí iba pri smutných komentároch ľudí, že nemajú miesto alebo dúfajú, že si ich niekto iný zoberie.

Nečudo, málokto z nás si vie predstaviť zaradiť do života psíka, častokrát zmiešanej rasy. Bojíme sa, ako by vyzeral alebo ako by sa správal. Na Slovensku existuje útulok, ktorý sa rozhodol nájsť nový domov pre psíkov iným spôsobom. Zvieratka vykúpu, upravia a odfotografujú tak, ako najlepšie vedia. Psíkom tak vznikajú nové fotografie, na ktorých vyzerajú veľmi milo, príťažlivo a človek má chuť zobrať si ich k sebe všetkých. Slúžia im k tomu aj rôzne doplnky, ako napríklad farebné motýliky alebo šatky. Zábery zavesia na internet a dúfajú, že si fešáci raz-dva nájdu nový domov.

Vieme, že nie je v možnostiach každého útulku robiť niečo podobné. I napriek tomu by sme radi vyjadrili obdiv Útulku Tuláčik z Brezna za čas a spôsob, ako sa rozhodli zvieratkám pomôcť.

Odporúčame