Chystáte sa na ples? Pozor na tieto chyby, aby ste neboli ostatným na smiech

unsplash.com

#Spoločenské vyžitie sa v tomto období výrazne zvyšuje. Môže za to najmä plesová sezóna, ktorá sa stáva akýmsi must-have podujatím v živote nejedného Slováka. Plesy sa dostali na úroveň, kedy im kraľuje noblesa, lesk a pompéznosť. Je to udalosť, na ktorú sa treba zodpovedne pripraviť a pristupovať k nej v rámci pravidiel etikety.

Prežieranie, alkohol alebo módne faux pas sú niečo, čo možno na plesoch každoročne pozorovať. Pozrite sa na najčastejšie chyby, ktorej sa dopúšťajú ľudia na plesoch. Pokiaľ nechcete mať nálepku „sedlák,“ mali by ste sa im zďaleka vyhnúť.

1. Ples nie je all inclusive

Niektorí si ples mýlia s all inclusive a myslia si, že keď zaplatili za vstupenku, oprávňuje ich to zjesť všetko, čo sa dá. Väčšinou je to riešené vopred známym počtom chodov, no problém nastáva, ak sú k dispozícii i švédske stoly. Neraz sa stalo, že plesajúci vyrobili hotový cirkus s tým, že im je málo jedla…

unsplash.com

2. S alkoholom opatrne

Ak máte záujem opiť sa, na ples sa radšej ani nechystajte. Priveľké množstvo alkoholu je na takejto spoločenskej udalosti absolútne tabu. Nesluší sa, ak si žena dá na takejto udalosti pivo a rovnako nie je in opiť sa ako divé prasa.

3. Pot

Určitý stres a tanečný pohyb sa prirodzene prejavia potom. Aj keď je to úplne normálne, na ples sa to nehodí. Pánom a ženám, ktoré majú šaty s rukávom odporúčame použiť nalepovacie vaty na oblečenie, ktoré ich bezpečne ochránia pred mokrými fľakmi. V kabelke majte aj minideodorant.

4. Móda pre dámy

Táto kategória by sa dala rozpísať do ďalšieho článku, my uvedieme to najhoršie a najčastejšie. Úplne zabudnite na vytrčajúcu podprsenku, plastové ramienka aj silonky. Na ples sa nehodia krátke šaty, ale dlhé, ktoré zakryjú aj topánky. Šaty prispôsobte svojej postave a veku.

pixabay.com

5. Móda pre pánov

Neraz sa stáva, že si páni na oblek (aj keď by ste mali mať smoking) oblečú zimnú bundu. To je absolútne out. Rovnako zabudnite na kravatu a na ples použite motýlika.

6. Zladenie

Pamätáte si časy, keď sa páry zladili? Muž vyfasoval farebnú košeľu podľa toho, akej farby mala jeho partnerka šaty. Neskôr sa to zjemnilo a začali sa ladiť pánske motýliky s dámskymi šatami. Ak chcete byť in, dajte na našu radu a odporúčania módnych redaktorov. Na ples sa hodí iba čierny alebo biely motýlik, farebné kreatúry môžete predvádzať na rodinnej oslave. Aj tam však odporúčame zrieknuť sa tohto zlozvyku.

unsplash.com

7. Cenovky

Pred odchodom na ples si dobre skontrolujte topánky, či vám zospodu nesvieti cenovka. Vtipné vyznievajú aj príhody, keď si chcela dať žena na ples šaty kúpené z obchodu s tým, že cenovku ukryje a neskôr takéto šaty vráti späť do obchodu. Ako to však už býva, toto sa nevypláca…

8. Kozmetika

Ženy by mali mať na pamäti, že byť vymaľovaná ako kraslica sa naozaj nehodí a menej je v tomto prípade viac. Zvoľte decentný mejkap a na túto udalosť sa zverte do rúk šikovnej vizážistky. Pokiaľ mužov trápi výrazné akné alebo nepekná vyrážka, odhoďte predsudky a nechajte si túto kozmetickú vadu skryť pomocou kozmetických prípravkov. Verte nám, vidno to nie je, je to normálne a vy nebudete vyzerať ako pubertiak.

unsplash.com

9. Igelitky

Bodka na záver. Aj keď si potrebujete na ples zobrať viac vecí, ktoré sa vám do minikabelky nezmestia, nikdy, ale naozaj nikdy, nevoľte možnosť dať si tieto veci do igelitky. Toto je najväčšie vzhľadové faux pas akého sa snáď môžete dopustiť.

10. Tanec

Ples nie je diskotéka a je nutné aspoň čiastočne ovládať kroky valčíka. Skúste si so svojou partnerkou alebo partnerom pár tanečných krokov ešte doma a vyhnete sa tak strápneniu na plese.

Odporúčame