Yzomandias a Nik Tendo v dokumente otvárajú duše: Kedy vyjde ich album?

Yzomandias a Nik Tendo v novom dokumente. (Zdroj: YouTube.com/Milion Plus)

#Yzomandias a Nik Tendo oznámili dátum vydania spoločného projektu. Dočkáme sa ho už počas prebiehajúceho mesiaca. Okrem toho, vonku je dokument o videoklipe k skladbe „Láska & Bolest“, v ktorom sa ľudia môžu dozvedieť viaceré zákulisné informácie. 

Yzomandias a Nik Tendo potvrdili spoločný projekt

To, o čom sa dlho diskutovalo, má dnes svoj presný dátum. Yzo a Nik majú hotový spoločný album, ktorý oficiálne vyjde 17. novembra 2022. Deň boja za slobodu a demokraciu, symbolický deň, ktorý tento rok bude špeciálnejší práve vďaka projektu, ktorý má potenciál ovládnuť českú rapovú scénu. Okrem toho „17.listopadu“ je aj ulica v Pardubiciach, na ktorej label M+ sídli.  Patrí sa dodať, že spoločný album Nika s Yzom nesie názov Kruhy & Vlny.

Pred niekoľkými dňami sme sa dočkali ich songu „Láska & Bolest“, ktorý je prepracovaný, či už po hudobnej alebo po vizuálnej stránke. Hlboké myšlienky, kombinácia dvoch kvalitných interpretov a prvky futurizmu. Ak ťa tento track zaujal, dočítaš sa o ňom podrobne v článku na našom webe, ktorý ti pripájame aj nižšie.

Yzomandias & Nik Tendo? Keď je to viac, ako len hudba (Komentár)

Dokument, ktorý prezrádza podrobnosti

Ešte pred tým, ako vyjde samotný album, sme sa dočkali na YouTube približne 20-minútového dokumentu o vzniku videoklipu a skladby „Láska & Bolest“. Za priblžne deň má toto video viac ako 50 tisíc views, čo vôbec nie je prekvapením. Vytvorenie dokumentu chválime, v našich končinách to stále nie je príliš zaužívané, pričom ľudia sú na detaily zo zákulisia neraz naozaj zvedaví. Ktovie, možno sa podobných formátov v budúcnosti dočkáme častejšie. Nielen by sme boli dozaista radi.

Okrem toho, tento mini-film, ktorého autorom je Boodya, je urobený naozaj veľmi kvalitne, tak ako všetko, čo label Milion Plus pustí na verejnosť. Zmysel pre detail je 10/10, myšlienka a prevedenie taktiež. Dozvedáme sa, že hudobný projekt vedúcej dvojičky M+ bol hotový už približne dva roky dozadu, pričom v približne to istom čase Yzo a Nik cestovali na trip do talianskeho mesta Neapol.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Ed Sheeran v rapových polohách: Presadil by sa v tomto žánri?

Avšak, došlo tam ku konfliktu, ktorý, ako sa obaja zhodujú, mal na svedomí Nik Tendo. Chalani sa „posekali“ a Yzomandias hneď po prílete na juh Talianska kupoval letenku naspät. I keď profesne spolu zvládali fungovať, ľudsky to škrípalo. Nik hovorí o tom, ako si uvedomil svoje problémy, pričom prestal piť alkohol a prekážkam začal čeliť s triezvou hlavou.

Priznal si chybu, Yzomandias to vzal a postupne si k sebe našli cestu späť. Keď Yzo prišiel s myšlienkou na song „Láska & Bolest“, Dominik neváhal. V samotnom dokumente môžete vidieť prehovory oboch zainteresovaných chalanov, taktiež detaily z natáčania videoklipu a celý proces, ktorý to so sebou prináša.

„Základom všetkého je komunikácia. Keď máš nejaký problém, treba o ňom hovoriť.“

Je to naozaj zaujímavé, pretože do seba musí zapadnúť veľké množstvo detailov. Urobiť vizuál, ktorý bude kvalitný, moderný a zaujímavý, nie je vôbec jednoduché. Inak, všimnite si symboly #freekarlo, v M+ sa na svojich nezabúda. Obaja sa zhodli aj na tom, že ich spoločný album bude po udalostiach posledných rokov ešte kvalitnejší, ako sa pôvodne čakalo. Koniec koncov, všetko sa pre niečo deje.

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame