Jedno auto, tri rôzne pohony: Atraktívny crossover od automobilky Kia ťa ihneď zaujme!

Kia Niro. Zdroj: Kia

#Hľadáš auto, ktoré bude štýlové, nabité najmodernejšou výbavou, no zároveň veľmi úsporné a ekologické? Automobilka Kia predstavila nový crossover Niro, ktorý je pripravený naplniť aj tie najnáročnejšie očakávania. Ukážeme ti, čím všetkým si ťa získa.

Tri verzie pre fajnšmekrov

Nezáleží na tom, či uprednostňuješ elektrický, hybridný alebo plug-in hybridný pohon. Všetky verzie novej generácie Kia Niro prinášajú vysoký komfort jazdy, výkon, nízku spotrebu a zaujímavú technologickú výbavu. V priestrannej kabíne bude mať každý cestujúci dostatok miesta, prémiové sedadlá spolujazdcov majú navyše špeciálnu relaxačnú funkciu. Ani cestovanie na dlhšie vzdialenosti tak už nebude nutným zlom.

Elektromobil s dojazdom 460 kilometrov

Pokiaľ si priaznivcom čistých elektromobilov, vhodným typom je pre teba Kia Niro EVTá je vybavená akumulátorom s kapacitou až 64,8 kWh, čo v praxi znamená, že na plné nabitie prejdeš až 460 kilometrov. Môžeš sa tak vydať aj na dlhší výlet či rodinnú dovolenku bez obáv o nabíjanie. Vďaka nabíjaciemu konektoru CCS je tento model možné dobíjať na verejných nabíjačkách. Z 0 na 80 % sa batéria nabije už za 43 minút.

NAKONFIGUROVAŤ SI VLASTNÉ AUTO KIA NIRO

Kia Niro.
Kia Niro. Zdroj: Kia

Plug-in hybrid prináša minimálnu spotrebu

Ak chceš mať popri elektromotore v zálohe aj spaľovací motor, tvojou voľbou môže byť plug-in hybridná Kia Niro PHEV. Zaujme najmä výkonom 183 koní a nabíjateľnou batériou s kapacitou 11,1 kWh. Po meste tak dokážeš prejsť až 84 kilometrov čisto na elektrinu. Pri kombinovanej prevádzke (benzín plus elektrina) môžeš jazdiť so spotrebou 0,8 – 1 l/100km. K úspore výrazne prispieva aj inovatívna 6-stupňová automatická prevodovka. Je ideálny na každodenné dochádzanie do práce.

Praktický hybrid a pod kapotou 141 koní

Potrebuješ spaľovací motor, ktorý sa bude vyznačovať nízkymi nákladmi na pohonné hmoty? Za zváženie stojí Kia Niro HEV. Štandardný hybridný pohon má výkon 141 koní, pričom batéria má kapacitu 1,32 kWh. Poteší ťa nízka spotreba len 4,4 – 4,7 l/100 km pri kombinovanej prevádzke. Keďže sa nedá dobíjať zo zásuvky, so svojím Nirom jazdíš ako s akýmkoľvek iným autom.

Kia Niro.
Kia Niro. Zdroj: Kia

Špeciálna pomoc pri parkovaní a v premávke

Aké je mať auto na diaľkové ovládanie v reálnej veľkosti? Kia Niro ti to ukáže v praxi. Pomocou kľúča ňou môžeš pohybovať dopredu alebo dozadu, aj keď nikto nie je vnútri. Dokážeš tak jednoducho zaparkovať aj na úzke parkovacie miesta.

Technológie ti pomôžu aj v inom smere. Ak pri parkovaní systém vyhodnotí riziko kolízie, automaticky zabrzdí za teba, aby zabránil nehode. Radary a kamery sledujú okolitú premávku aj počas jazdy. Upozornia ťa na chodcov, cyklistov či iných účastníkov premávky. V prípade potreby sa taktiež postarajú o zastavenie auta. Pri prechádzaní križovatiek a jazdení v preplnenej mestskej doprave ti uľahčí šoférovanie.

Rýchlosť uvidíš priamo na čelnom skle

V kabíne je samozrejmosťou využívanie bezdrôtového nabíjania smartfónov. Vodiči ocenia aj projekčný displej, ktorý zobrazí tie najdôležitejšie údaje ako aktuálnu rýchlosť či rýchlostné obmedzenia priamo na čelné sklo. Nemusíš tak odpútavať pohľad od cesty.

Na diaľnici a mimo mesta využiješ asistenčný systém HDA. Ovláda zrýchľovanie a spomaľovanie podľa okolitej premávky, respektíve cesty. Automaticky tak prispôsobuje rýchlosť, aby bola tvoja jazda za každých okolností bezpečná. Zároveň pomocou aktívnych zásahov do riadenia udržiava vozidlo v jazdnom pruhu.

Bezstarostné jazdenie vďaka 7-ročnej záruke

Kia Niro novej generácie ti pomôže s rýchlejším prechodom na udržateľnú elektromobilitu. V celej kabíne auta nájdeš recyklované materiály, ktoré znižujú vplyv vozidla na životné prostredie. Úplne nový model prináša aj atraktívne stvárnenie tigrej tváre, ktoré ešte viac vystihuje vlastnosti auta. A aký bonus Kia Niro ešte ponúka? Pripravená je pre teba 7-ročná bezplatná záruka, ktorá platí taktiež pre akumulátor.

VIAC O NOVOM CROSSOVERI KIA NIRO

Kia Niro.
Kia Niro. Zdroj: Kia

Advertoriál pripravený v spolupráci so spoločnosťou Kia.

Zdroj: Hashtag.sk/Advertoriál
Odporúčame