Udalosti minulého týždňa: Vo finále súťaže krásy sa po prvýkrát ocitne aj súťažiaca bez make-upu

weektag

Historický moment pre Miss Anglicko (Zdroj: Unsplash.com/ Rudy Issa)

#Týždeň sa končí a my ti prinášame ďalší súhrn udalostí z minulého týždňa. V uplynulých siedmych dňoch sa u nás a aj vo svete udialo niekoľko vecí, ktoré určite stoja za spomenutie. Niekoľko z nich si bližšie priblížime v dnešnom weektagu.

#1 Nevydarený zoskok padákom pripravil o život mladú influencerku

Dvadsaťjedenročná Tanya Pardazi podľa slov kamarátov milovala dobrodružstvo a všetko nové. Zrejme aj preto sa rozhodla prihlásiť na kurz parašutizmu. O zoskoku padákom hovorila aj v svojom poslednom videu na TikToku. Po absolvovaní pozemného tréningu prišiel čas na jej prvý samostatný zoskok. Ten sa jej však stal osudným. Mladá žena svoj padák otvorila príliš neskoro. Okamžite bola prevezená do najbližšej nemocnice, no lekári jej už pomôcť nedokázali.

Padák otvorila neskoro: Nepodarený prvý zoskok stál mladú TikTokerku život

#2 Netflix na jeseň uvedie novinku od Tima Burtona

Hororový komediálny seriál bude voľne nadväzovať na príbehy rodiny Addamsovcov a jeho ústrednou postavou bude Wednesday. V titulnej úlohe sa predstaví mladá herečka Jenna Ortega. Wednesday sa bude v seriáli učiť ovládať svoje novo objavené schopnosti. Popritom tiež stihne riešiť niekoľko záhad. Okrem toho, že sa bude snažiť zastaviť vraždy trápiace obyvateľov mesta, sa tínedžerka pokúsi rozlúštiť aj nadprirodzené tajomstvo, ktoré kedysi zasiahlo jej rodinu.

Netflix láka na čierny humor: Prichádzajú noví Addamsovci a film Wednesday od Tima Burtona

#3 Do finále súťaže krásy sa po prvýkrát dostala súťažiaca bez toho, aby použila make-up

Dvadsaťročná Melisa Raouf sa na Miss Anglicka dostala medzi 40 semifinalistiek. Do finále ich mohlo postúpiť len 16. Melisa ale stavila na prirodzenosť a na semifinále prišla úplne bez make-upu. Týmto počinom chcela podľa vlastných slov inšpirovať aj ostatné ženy k tomu, aby sa nehanbili byť prirodzené. V búraní štandardov krásy plánuje mladá žena pokračovať a make-up sa nechystá mať ani počas finále súťaže, ktoré sa bude konať 17. októbra.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Udalosti minulého týždňa: Bývalý kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie šokuje, chystá veľkú novinku

#4 Rodina si zašla na obed do McDonaldu, no namiesto wrapu sa dočkali utierky na riad

Rodina zo Severného Írska si na sobotňajší obed zašla do McDonaldu. Jedlo si dali zabaliť so sebou, no doma ich čakalo nemilé prekvapenie. Hladný chlapec si vo svojom balení namiesto wrapu našiel utierku na riad. Otec rodiny bol z tejto udalosti patrične zhrozený, no chlapcova matka neváhala, a okamžite sa vybrala naspäť na pobočku riešiť túto nepríjemnú situáciu. Všetko napokon dobre dopadlo. Okrem toho, že sa rodine prišiel osobne ospravedlniť manažér prechádzky, ako odškodné dostali niekoľko bezplatných poukážok.

Rodina si domov odniesla jedlo z McDonaldu, po príchode ich však čakal šok! Pozri sa, čo našli vo svojej objednávke

#5 Zariadenie Moxie od NASA dokázalo na červenej planéte vyprodukovať kyslík

K životu na Marse sme opäť o krok bližšie. Prístroj Moxie o veľkosti obedového boxu pristál na Marse ešte vo februári minulého roku. Odvtedy dokázal vytvoriť kyslík už sedemkrát. Ide o prvý prípad, kedy sa podarilo využiť zdroje nachádzajúce sa na povrchu inej planéty a chemicky ich upraviť na niečo, čo by bolo nápomocné pre človeka. Zariadenie tejto veľkosti ale nie je schopné vyprodukovať veľké množstvo kyslíka. Nebolo tiež funkčné počas východu a západu Slnka, kedy dochádza k drastickým zmenám teploty. Vedci však plánujú technológiu ďalej zdokonaľovať.

#6 V okolí Sniny bol v sobotu večer spozorovaný voľne sa pohybujúci tiger

Obyvatelia okresu Snina v sobotu večer videli na niekoľkých miestach voľne sa pohybujúceho tigra. Zviera zachytila aj fotopasca v obci Brezovec, ktorá sa nachádza neďaleko ukrajinských hraníc. Ukázalo sa, že ide o tigrie mláďa, ktoré ušlo z domáceho chovu obyvateľa obce Strychava. Chránené zviera sem previezli tesne po prepuknutí vojenského konfliktu zo ZOO vo východnej časti Ukrajiny. Podľa Správy Národného Parku Poloniny je tigríča zvyknuté na ľudí, no v prípade, že by ho niekto videl, treba určite zachovať obozretnosť. Takisto je potrebné kontaktovať políciu, starostu najbližšej obce alebo priamo Správu Národného Parku.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Udalosti minulého týždňa: Teleskop Jamesa Webba zrejme objavil doteraz najstaršiu galaxiu

#7 Foo Fighters si počas koncertu v Londýne uctili pamiatku zosnulého bubeníka

Foo Fighters si počas sobotňajšieho koncertu v Londýne uctili pamiatku zosnulého bubeníka Taylora Hawkinsa. Išlo o ich prvý koncert od tragickej udalosti. S kapelou si okrem viacerých hviezd, medzi ktorými bol Paul McCartney, Liam Gallager či Brian May zahral aj Hawkinsov šestnásťročný syn. Podľa divákov mal koncert neopísateľne silnú atmosféru. Išlo o prvý z dvojice plánovaných koncertov venovaných hudobníkovej pamiatke. Ďalší sa bude konať dvadsiateho siedmeho septembra v Los Angeles.


Ešte viac zaujímavých noviniek, rozhovorov, módy, kvízov, vtipov a inšpirácie? Poď k nám na Instagram!

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame