Toto by si jesť nechcel: Muž vyrába netypické údeniny, neuveríš z čoho sú!

Tieto špeciálne klobásy zatiaľ nenájdeš na pultoch supermarketov (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

#Ak miluješ mäso a mäsové výrobky, určite si s chuťou dopraješ rôzne špeciality. Garantujeme ti, že špecialita, o ktorej sa teraz dozvieš, ti vyrazí dych. Po rôznych netradičných mäsových pochúťkach, ktoré si možno ochutnal a dobre ich poznáš, ťa doslova šokuje klobása z roztomilého zvieratka, ktorú vyrobil istý nemecký mäsiar.

Lokálna dobrota

Nemecký mäsiar Michael Reiss sa rozhodol vyriešiť lokálny problém s premnoženým medvedíkom čistotným po svojom. Problém so zvieratkami riešia Nemci spracovaním ich mäsa a kostí na salámy, klobásy a polievky.

Ako informuje portál The Times, predajca sa rozhodol predstaviť berlínskemu spotrebiteľovi unikátnu novinku. Na veľtrhu ponúkol šokujúce výrobky – klobásy a jaternice z medvedíka čistotného, ktoré sú v súčasnosti na území Nemecka veľmi populárne.

Reiss pochádza z mestečka Kade, ktoré leží neďaleko Berlína, a ešte minulý rok v ňom spustil predaj týchto produktov. Ako uvádza spomínaný portál, odvtedy zaznamenal významný nárast záujmu o ponúkaný sortiment.

Lahodná delikatesa

„Ohlasy boli veľké, preto sme sa rozhodli sortiment produktov z medvedíka čistotného zaradiť do nášho stáleho sortimentu. Predtým som ich zakaždým vyhadzoval, no bola to chyba,“ uviedol Reiss.

„Medvedík čistotný má jemnú chuť, ktorú je ťažké popísať. Ak si však dáte jednu z mojich klasických klobás a následne ochutnáte túto špecialitu, poznáte rozdiel. Sledoval som výrazy tisícky ľudí, ktorí ju ochutnali a všetci vyzerali spokojne,“ uzatvoril predajca.

Podpultový tovar

Tieto špeciálne klobásy zatiaľ nenájdeš na pultoch supermarketov. Reissov obchod je jediný v celej Európe, ktorý ponúka takéto špeciality. To by sa však mohlo zmeniť – ako uvádza spomínaný zdroj, rad odborníkov uviedol, že mäso týchto šeliem je, kvôli obsahu mastných kyselín, zdraviu veľmi prospešné.

Výrobca by mal teda „zamakať“ a začať ponúkať svoje výrobky vo veľkom. S dostupnosťou hlavnej suroviny nebude mať problém, pretože v Nemecku sa medvedík čistotný rozmnožuje závratnou rýchlosťou. Reissova produkcia je však obmedzená – z medvedíkovho mäsa sa nedajú robiť salámy, pretože je príliš mäkké. Využiť ho môžu len v prípade, že sa zmieša s inou zverinou. Výroba však plánuje aj iné pochúťky – od lunch meatu až po tradičnú hustú mäsovú polievku.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Opustená banská lokalita ponúka parádne výhľady: Zaručene sa ti zatočí hlava!

Sleduj náš Instagram

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame