Ako na domáce corndogy? V tomto recepte nemáte čo pokaziť a je to bomba

Hashtag.sk

#Corndog je jedným zo symbolov americkej fast-foodovej kultúry. Pravdepodobne to nie je najzdravšie jedlo, ktoré v živote ochutnáte, no nápad na obalenie párku do kukuričného cesta je bez debát výborný. Vzniká dobre uvarený párok s chrumkavým povrchom a jemným cestíčkom. Najlepšie na tom je, že corndogy vôbec nemusia byť záležitosťou fast foodových búdiek a vôbec nie je problém si ich uvariť doma. Ako na to?

Na domáce corndogy potrebujete:

  • balenie párkov, ideálne takých, ktoré netreba šúpať a majú vysoký obsah mäsa
  • 1 šálku kukuričnej múky (polenty), 1 šálku klasickej múky
  • 1/4 šálky cukru
  • kypriaci prášok
  • 1 vajíčko
  • 1 a 1/2 šálky mlieka
  • štipku soli
  • lyžicu oleja, lyžicu medu
  • drevené špajle
  • veeeeľa oleja na vyprážanie

Postup je jednoduchý, netreba sa zľaknúť množstva ingrediencií:

1. Napichnite si párky na špajle, utrite ich, ak sú náhodou vlhké
2. Zmiešajte (ideálne v mixéri) múky, cukor, kypriaci prášok, vajíčko, soľ, olej a med a vytvorte masu
3. Dobrý trik je preliať si cesto do vysokého poháru, napríklad vysokého poháru od piva alebo zaváracej fľašky
4. Následne špajle s párkami namáčajte do cesta
5. Nechajte smažiť na panvici alebo vo fritéze niekoľko minút, dokým nie je cestíčko zlatisté
6. Pokiaľ vám zostane trocha cesta, šup s ním na panvicu. S troškou soli a čierneho korenia to bude tiež pochúťka!

 

 

Odporúčame