Pridenyyy a jeho doteraz najväčší hit: Slovenský new school v plnej kráse

Pridenyyy v jednom zo svojich TOP songov. (Zdroj: Instagram/pridenyyy)

#Viete, kto je Pridenyyy? Pevne veríme, že áno. Šikovný slovenský raper, ktorý možno o sebe nedáva vedieť tak často a výrazne ako Rytmus, Kali či Separ, no keď sa ozve, je to cítiť. Rozhodli sme sa vrátiť k jednému z jeho doterajších TOP songov. Poznáš N’Gola Kantého?

Pridenyyy kombinuje rap s futbalom

Poďme sa vrátiť do roku 2019, konkrétne do januára, kedy sa na YouTube dostala Pridenyyyho skladba „KANTE“. Jedná sa o energický song s osobitým vibeom, v ktorom tento talentovaný interpret naplno dokazuje svoj potenciál. Nečudo, že k dnešnému dňu si song pustilo na YT viac ako 770 tisíc ľudí.

Pridenyyyho a jeho hudbu môžeme zaradiť do slovenského new schoolu. Vo svojej tvorbe kombinuje rôzne zaujímavé prvky, ktoré môžeme nájsť aj v zahraničí. Z nášho pohľadu u neho cítiť nielen jemný vplyv amerického rapu (ako u veľkého počtu našich interpretov), ale aj toho britského.

Kto alebo čo je „KANTE“? N’Golo Kanté je francúzsky futbalista, majster sveta z roku 2018, ktorý je hráčom londýnskej Chelsea FC. Je o ňom známe, že na ihrisku pokrýva veľké množstvo priestoru, nešetrí pohybom a jeho spoluhráči sa môžu na neho spoľahnúť.

Kanté, Kanté, Kanté
Chránim svoj tím jak N’Golo Kanté

Predovšetkým v Británii sú futbalisti častou témou, respektíve súčasťou referencií rapových songov. Pridenyyy na to ide podobným spôsobom, v jeho tvorbe môžeme nájsť aj songy „Mbappé“ (Kylian Mbappé je hráčom Paríža Saint-Germain) či „Mason Mount“ (Mason Mount je futbalistom Chelsea FC).

Ja nemám Gucci,
stále nemám Gucci. (ne)
Hlavne nech sme zdraví,
hlavne nech sme šťastní. (yes)

V texte zaznievajú aj mená ďalších futbalistov, ako napríklad Pierre-Emerick Aubameyang či Cesc Fabregas. Nečudo, Pridenyyy je futbalovým fanúšikom. Ak ste ním aj vy, tak jeho tracky dokážete precítiť ešte na vyššej úrovni.

Nájdu sa ľudia, ktorí si song „KANTE“ idú aj v roku 2022. Táto skladba totiž baví a zrejme baviť bude aj naďalej. Vždy, keď Pridenyyy vydá niečo nové, je takmer isté, že si v jeho tvorbe každý nájde niečo, čo ho upúta.

A na záver vyššie spomínaný song „Mason Mount“.

Viac rapového obsahu nájdeš na tomto odkaze.

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame