Vďaka Undergroundu si vypýtali miesto v Oktagone: Títo fighteri majú nakročené do našej najlepšej MMA organizácie

Daniel Škvor sa stal víťazom Oktagon Underground

Daniel Škvor sa stal víťazom Oktagon Underground (Zdroj: Instagram.com/danielskvorfight)

#Oktagon Underground bol projekt, ktorý nás sprevádzal celé 2 mesiace počas nepríjemnej situácie, kedy nemohli prebiehať galavečery klasického MMA. Záverečný turnaj, kde sme spoznali víťazov superfinále, sa uskutočnil začiatkom júla.

Okrem kvalitných zápasov sme boli svedkami aj výborných výkonov bojovníkov, ktorí doposiaľ nemali v Oktagone žiadny zápas. V pozápasových rozhovoroch však potvrdili svoj záujem o MMA a prestup do Oktagonu. Toto je zoznam bojovníkov, ktorých v najbližšej dobe môžeme očakávať na jednom z klasických galavečerov.

Tadeáš „Mawar“ Růžička

Šampión Undergroundu vo váhe do 70 kg ukončil svoje všetky zápasy via KO. Najväčší test mu pripravil jeho kamarát Štěpán Guba, s ktorým musel ísť pre nerozhodný výsledok až do extra kola. 22-ročný majster sveta IFMA v thajskom boxe sa na zápasy Undergroundu pripravoval v Reinders MMA gyme. Po superfinálovom víťazstve nad Markom Novákom definitívne oznámil svoj prechod do MMA.

Melvin Mané

Najväčšie prekvapenie najťažšej váhy Undergroundu bolo víťazstvo Melvina Maného nad legendou postojových disciplín Tomášom Hronom. Vďaka účinnej taktike, kde padlo veľké množstvo takedownov, zvíťazil jednoznačne na body. Zo zápasu si však odniesol zlomený nos a do ďalšieho zápasu nemohol nastúpiť. Jeho prvý zápas pod pravidlami MMA je ohlásený na galavečer Oktagon 17, kde hlavným ťahákom bude duel Vémola vs. Mikulášek.

Tereza „Ronda“ Bledá

Obrovská senzácia nás čakala v ženskej pyramíde. 18-ročná amatérska majsterka Českej Republiky v MMA vyradila 2 najúspešnejšie české bojovníčky, Lucie Pudilovú a Magdalenu Šormovú. V superfinále v tesnom zápase veľmi kontroverzne zvíťazila aj nad Luciou Szabovou a je len otázkou času, kedy si „popoluška českého MMA“ odbije svoj profi debut.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tereza “Ronda” Bledá (@tereza_bleda),

Vlasto „El Chapo“ Čepo

Vlastov prvý zápas v Oktagone mal prebehnúť už v apríli. Na turnaji Oktagon Prime 4 sa mal stretnúť s Danielom Hromekom, avšak turnaj bol preložený. Svoju premiéru v Oktagone si odbil podľa pravidiel Underground a hneď si získal veľké množstvo fanúšikov.

S Patrikom Jevickým predviedli podľa mnohých najlepší zápas celého Undergroundu. Vlasto bol na záverečnom turnaji vyhlásený za neoficiálneho víťaza v kategórii do 90 kg, keďže Matěj Peňáz pre zranenie nemohol nastúpiť do zápasu.

Daniel „Dee Dee“ Škvor

Bývalý bojovník kickboxerskej Glory prešiel pyramídou do 100 kg ako nôž po masle. S Janom Gottvaldom ani s náhradníkom za zraneného Melvina Maného, Martinom Horským, nemal žiadne problémy. V superfinále mu ich nenarobil ani Ivan Bartek a nikým neohrozený Škvor získal titul kráľa Undergroundu. Podobne ako Růžička, aj Škvor sa pripravoval u Andrého Reindersa. Po zápase s Bartekom ohlásil svoj prestup do MMA do poloťažkej váhy.

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame