Tajomstvá vesmíru s Bradom Pittom, obľúbená rozprávka aj Banksyho príbeh: Taká je júlová ponuka HBO

Záber z filmu Pokémon: Detektív Pikachu

Pokémon: Detektív Pikachu (Zdroj: YouTube/Warner Bros.)

#Toto leto bude v mnohých ohľadoch odlišné od tých predchádzajúcich. Pokiaľ aj ty patríš k ľudom, ktorí sa rozhodli tráviť leto bezpečne, možno si nájdeš vo svojom programe čas aj na nejaký ten film. Pozri sa s nami na júlovú ponuku HBO.

HBO prinesie ďalšiu pecku: Päťdielna dráma Medvedín prinesie nielen športového ducha, ale aj šokujúci konflikt

Doom Patrol – 2. séria (3. júl – každý piatok nová časť)

V čele obľúbených superhrdinov zo sveta DC – Robotmana, Negative Mana, Elasti-Woman a Crazy Jane stojí šialený vedec Niles Caulder alias Šéf. Každý z členov Doom Patrol utrpel nejakú strašnú nehodu, z ktorej vyviazol obdarený nadľudskými schopnosťami, ale aj zjazvený, prípadne dokonca znetvorený.

Traumatizovaní členovia tímu objavia vďaka Šéfovi svoje jedinečné poslanie a spoja sily v snahe preskúmať tie najpodivnejšie javy, aké existujú. Do akcie medzi rozličné „zrúdičky“, vesmírne rakety aj obyčajných zbabelcov ich povolá samotný Cyborg. Prvá séria sa stretla s veľkým úspechom, uvidíme, či sa tvorcom podarí splniť vysoké očakávania aj tentokrát.

Ľadové kráľovstvo 2 (5. júl)

Prečo sa Elsa narodila s magickými schopnosťami? Odpoveď na túto otázku ju láka, zároveň však ohrozuje kráľovstvo. Spolu s Annou, Kristoffom, Olafom a Svenom sa vydávajú na pozoruhodnú a nebezpečnú cestu. Vo filme Ľadové kráľovstvo sa Elza obávala, či jej schopnosti nie sú pre svet príliš silné a nebezpečné. V Ľadovom kráľovstve 2 musí dúfať, že sú dostatočné.

Azda jeden z najznámejších animovaných filmov súčasnosti sa minulý rok dočkal pokračovania, ktoré sa síce nechytalo na svojho predchodcu, no stále išlo o kvalitný počin. Frozen II poteší nielen nádherným vizuálom, ale aj chytľavými piesňami a množstvo dejových zvratov.

Ad Astra (12. júl)

Brad Pitt putuje na vonkajší okraj slnečnej sústavy, aby zastavil hrozbu pre život na Zemi. Objavuje tam tajomstvá, ktoré spochybňujú povahu ľudskej existencie a naše miesto vo vesmíre. 22. storočie. Umelá inteligencia je integrovaná do všetkých priemyselných odvetví, Mesiac a Mars sú kolonizované, ľuďmi osídlené satelity obiehajú okolo Neptúnu, najvzdialenejšej planéty slnečnej sústavy. Na Zemi sa stavia nová babylónska veža.

Vyberač daní uprostred gangov v Los Angeles: Shia LaBeouf si zahrá v skvele vyzerajúcom filme režiséra Suicide Squad

Je to anténa, ktorej koniec dosahuje až do vesmírneho priestoru a ktorá má slúžiť k vyhľadávaniu inteligentného mimozemského života. Tím budujúci stavbu vedie Roy McBride. Astronautom sa stal vďaka svojmu otcovi, ktorý bol veliteľom expedície projektu Lima. Aj jej úlohou bolo pátrať po vyspelom mimozemskom živote, no pred rokmi zmizla kdesi v útrobách vesmíru. Americké spravodajské služby sa domnievajú, že Royov otec stále žije. Roy je vyslaný na vesmírnu misiu vedúcu, aby svojho otca našiel.

Banksy a vzostup pouličného umenia (16. júl)

Zoznámte sa, Banksy. Najznámejší pouličný umelec na svete, ktorého politické diela a kuriózne nezákonné kúsky poburujú už vyše dve desaťročia. Všetko sa začína v Bristole, britskom meste, ktorého najznámejší páchateľ trestných činov je zároveň jeho najoslavovanejším street artistom.

Zriedkavé rozhovory s Banksym o tom, ako sa ilegálny umelec stal vodcom nového revolučného hnutia a vybudoval multimiliónové impérium, zatiaľ čo jeho identita zostáva záhadou. Jednoducho povedané, toto je projekt, ktorý ti toto leto nesmie uniknúť.

Pokémon: Detektív Pikachu (18. júla)

Je tu najpopulárnejší popkultúrny fenomén všetkých generácií – pokémoni. Okrem obľúbenej elektrizujúcej príšerky Pikachu, ktorý sa predstaví v úlohe detektíva, sa vo filme predvedie aj množstvo iných pokémonov s unikátnymi schopnosťami aj povahami. Príbeh začína záhadným zmiznutím špičkového detektíva Harryho Goodmana.

Táto udalosť prinúti jeho syna Tima pátrať po tom, čo sa stalo. Pri odhaľovaní záhady mu asistuje detektív Pikachu, otcov parťák, rozkošný a vtipný supersliedič. Novovzniknutá dvojica je ako stvorená na spoluprácu, keďže Tim je jediným človekom, ktorý rozumie reči svojho pokémonského partnera, zatiaľ čo ostatní počujú len známe „pika-pika“. Čaká ich obrovské dobrodružstvo.

Le Mans ’66 (26. júl)

V roku 1959 je Carroll Shelby na absolútnom vrchole, vyhral najťažší automobilový závod na svete 24 hodín Le Mans. Po najväčšom triumfe ale príde zdrcujúca rana – lekári zistia, že má srdečnú vadu, ktorá mu nedovoľuje ďalej v závodení pokračovať. Shelby tak začne novú kariéru automobilového konštruktéra. Stane sa členom tímu, do ktorého patrí aj vynikajúci skúšobný jazdec a britský šampión Ken Miles.

Dokument Athlete A odkrýva najväčší škandál americkej gymnastiky: Lekár zenužíval desiatky športovkýň

Miles je nielen špičkový jazdec oddaný svojej rodine, ale aj neznesiteľne arogantný muž, neschopný akéhokoľvek kompromisu. A práve tento tím automobilových šialencov si najme Henry Ford II, aby pre jeho automobilku navrhli a postavili dokonalé závodné auto. Ford sa totiž rozhodne pomstiť Enzovi Ferrarimu za to, že nakoniec odmietol dohodnutú fúziu svojej automobilky s Ford Motor Company.

Zdroj: Tlačová správa, HBO
Odporúčame