Vieš, ako chutí Maroko? Inšpiruj sa receptom od Pána Tymiána

Takto chutí Maroko

Takto chutí Maroko (Zdroj: Kaufland)

#Láka ťa vôňa diaľav, no rozpočet ťa na ďaleké cesty nepustí? Vyskúšaj recept, ktorý si zo svojich ciest po svete priviezol známy foodbloger, Pán Tymián. Netreba ho dlho predstavovať – jeho kuchyňa si už získala nejedného fanúšika. Tentokrát ťa naučí variť jeho obľúbené jedlo, ktoré pochádza až z ďalekého Maroka.

„Maroko a konkrétne Marrakesh treba zažiť. Nekonečné chute a vône korenia na každom kroku sú presne to, na čo si spomeniem vždy, keď niekto povie Maroko,“ hovorí Pán Tymián a dodáva: „Harira je skvelý príklad jednoduchého, no chuťovo výrazného jedla, ktoré som v Maroku nevynechal ani na jednej dovolenke.“

Všetko potrebné na prípravu, vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v bio kvalite pod značkou K-Bio, nájdeš pod jednou strechou v Kauflande. Afiyet Olsun!

Harira podľa Pána Tymiána

Ingrediencie:

  • 2 veľké cibule
  • 2 mrkvy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 5 stoniek zeleru
  • 2 červené čili papričky
  • 100 g K-Bio zelenej šošovice
  • 3 PL K-Bio olivového oleja
  • citrón
  • 2 ČL mletej kurkumy
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 600 ml K-Bio konzervovaných paradajok
  • 2 L kuracieho vývaru
  • 300 g konzervovaného cíceru
  • 1 hrsť čerstvého koriandru
  • soľ
  • čierne mleté korenie
Maroko Harira
Maroko Harira (Zdroj: Kaufland)

Postup:

Konzervované paradajky si mixérom rozmixujeme na passatu (paradajkovú omáčku). V hrnci rozpálime olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zmäknú, pridáme všetko korenie a chvíľku ho zarestujeme. Keď začne voňať, stiahneme oheň na stredný stupeň a pridáme očistenú, na tenké plátky nakrájanú mrkvu, a rovnako nakrájaný zeler. Všetko spolu restujeme asi 5 minút. Následne pridáme rozmixované paradajky, najemno nasekanú čili papričku a privedieme k varu.

Do polievky pridáme šošovicu a varíme, kým nie je mäkká. Konzervovaný cícer zlejeme z nálevu, pridáme ho do polievky a necháme prehriať (cícer je už z konzervy tepelne upravený a teda nie je potrebné ho variť). Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nadrobno nasekaný koriander. Na tanieri stačí polievku jemne pokvapkať citrónovou šťavou. Prajeme dobrú chuť.

Recepty privezené z celého sveta, vrátane Bali, Španielska, Francúzska a Maroka, si teraz môžeš pripraviť aj doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v bio kvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio, kúpiš exkluzívne v Kauflande. Pre viac inšpirácie a receptov navštív kauflandkucharka.sk.

Pán Tymian
Pán Tymian (Zdroj: Pán Tymian)






Zdroj: PR článok
Odporúčame