Kávu si bez nich nevieme predstaviť: Legendárne karamelové sušienky ľudia milujú, počet zjedených kusov ťa šokuje!

Lotus Biscoff sušienky

Legendárnym sušienkam Lotus Biscoff odolá len málokto (Zdroj: Unsplash)

#Pred 88 rokmi v belgicom meste Lembeke Jan Boone starší vytvoril dnes už legendárnu cukrovinku. Neobsahovala nič iné než prírodné ingrediencie. Pomenoval ju Lotus, podľa kvetu, ktorý symbolizuje čistotu. Dnes je rok 2020 a my si pomaly nevieme predstaviť návštevu kaviarne bez tejto legendárnej sušienky. Prečo je tak lahodná a ako vlastne vznikla?

Príbeh Lotus Biscoff sa začal písať v roku 1932, keď rodina Boonovcov začala piecť ozdobné karamelizované sušienky a dodávať ich od dverí k dverám. Sušienky rozvážali na svojom symbolicky červenom nákladnom vozidle.

Tajomstvo názvu Biscoff

Prvá Lotus sušienka bola predstavená v potravinárskom priemysle ako sušienke ku káve. Názov Biscoff vznikol v roku 1986 v Severnej Amerike. Zrodil sa z kombinácie slov Biscuit a Coffee jednoducho preto, že vďaka svojej karamelovej príchuti a lahodnej textúre boli sušienky ideálnym doplnkom k šálke kávy.

Sušienky Biscoff sa dodnes pečú podľa jedinečného receptu, ktorý sa skladá zo starostlivo vybraných prírodných ingrediencii. Na výrobu sa nevyžívajú žiadne umelé farbivá ani konzervačné látky. Sú vegánske a obsahujú 0 gramov tukov a 0 cholesterolu na porciu.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lotus Biscoff US (@lotusbiscoffus),


Je Deva najlegendárnejšia slovenská sladkosť? Dievčatko v šatke sa na ľudí z regálov pozerá už desaťročia


Ako je to s nimi dnes?

Za uplynulých 88 rokov členovia rodiny Boonovcov zmenili kedysi malý podnik na svetovo preslávenú sieť Lotus Bakeries. Zakladajú si na tradícii remeselnej práce a osobitom prístupe. V súčasnosti spoločnosť so 1 245 zamestnancami pečie karamelovú lahôdku vo výrobných závodoch v Belgicku, Holandsku, Francúzsku, Švédsku a v Kanade. Pekárenské výrobky od Lotus Bakeries sa distribuujú do viac ako 25 krajín po celom svete.

Nevyhli sa novinkám

Síce sa vo firme od tradícií neupúšťa, rok 2008 predsa len priniesol novinku. Lotusky dostali formu novej hriešnej pochúťky. Jedinečná chuť karamelizovaných sušienok sa pretvorila do sladkej nátierky. Dnes je dostupná v bežných obchodných reťazcoch aj u nás na Slovensku a môžeš ju veselo využívať pri varení či pečení. Používaná je predovšetkým ako prísada do dezertov, akými sú tiramisu či tvarohový koláč. Ak rád experimentuješ pri raňajkách či večeri, vyskúšaj ju natrieť na krajec chleba alebo na hrianku.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lotus Biscoff US (@lotusbiscoffus),

Lotusky v oblakoch

Rok 2017 bol pre spoločnosť vyrábajúcu Lotus Biscoff veľmi významným, pretože sa USA stala ich najväčším predajným trhom. V Európe popularita spoločnosti Biscoff taktiež prudko vzrástla. Dôvodom bolo jej osudné stretnutie s dodávateľom potravín pre letecké spoločnosti počas cesty do Belgicka v roku 1984. Odvtedy sušienky Biscoff zaistili to, že cestovanie v leteckej doprave bolo o čosi sladšie. Od roku 2010 až k dnešnému dňu pasažieri leteckých spoločností zjedli takmer 1,5 miliardy sušienok!

Zdroj: Hashtag.sk
Odporúčame