To musíš ochutnať! Pochúťka za pár drobných z 3 čerstvých surovín

špenátová nátierka

(Zdroj: PR článok/Kaufland)

Chlapi vraj pripravujú jedlo s vášňou a fantáziou. A dokážu famóznu chuťovku vykúzliť len z pár čerstvých surovín a doslova za pár drobných! Tak ako známy foodbloger Viktor Kalivoda alias Metalhead In The Kitchen. Na jeho špenátovej nátierke si pochutia aj kamoši, ktorí sa „nekamarátia“ s laktózou. 

Špenátová nátierka podľa Metalhead In The Kitchen
(bez laktózy)

Suroviny na 8 porcií:

  • 250 g čerstvého špenátu
  • 175 g K-free Cream Cheese
  • 1 strúčik cesnaku
  • ¼ cibule (nepovinné)
  • soľ/čierne korenie

Postup:

  1. Odrež dlhé stonky zo špenátových listov, aby nátierka nebola horká. Potom listy vložíš do  misy a zaleješ vriacou vodou. Špenát vo vode lúhuješ asi 2 minúty, potom ho scedíš.
  2. Vychladnutý špenát narežeš nadrobno, pridáš K-free Cream Cheese a dôkladne premiešaš.
  3. Cesnak s cibuľou narežeš nadrobno a vmiešaš do nátierky. Nakoniec dochutíš koreninami a servíruješ na krajcoch chleba alebo hriankach.

Náš tip: Všetko potrebné (nielen na špenátovú nátierku od Viktora), ako aj široký sortiment čerstvých produktov bez gluténu a laktózy nájdeš pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande. 

Viktor Kalivoda
Viktor Kalivoda (Zdroj: PR článok/Kaufland)

Viktorove tipy: Ušetrite pri nákupoch aj varení

S vášňou a fantáziou pripravuje svoje jedlá aj Metalhead In The Kitchen, ktorý o tom píše aj na svojom blogu. A dokáže pri tom dokonca ušetriť! Tu sú jeho overené rady, ako na to: 

  1. Aktívne využívam zľavy. Keď si doma uvaríš jedlo na víkend, alebo aj do práce z čerstvých surovín, ušetríš viac, ako keď si dáš menučko v jedálni či reštaurácii. 
  2. Nakupujem radšej menej a častejšie, aby sa mi v chladničke nehromadili potraviny. 
  3. Ak mi predsa niečo zvýši z jedla, tak to jednoducho zamrazím a keď nemám čas variť, niečo vytiahnem z mrazničky. Radšej mám síce čerstvé jedlá, ale poznáš to…
  4. Experimentujem a vymýšľam si nové jedlá aj zo zvyšných zemiakov, ryže či zeleniny. Stojí to zato!
  5. Môj tip pre maškrtníkov – domáci koláč môže byť lacnejší a chutnejší ako kúpené keksy.






Zdroj: PR článok
Odporúčame