Reštaurácia v Osake rozdeľuje internet: Rybu, ktorú ti v nej pripravia, si môžeš sám uloviť

Fakt, že v istej reštaurácii v Osake si môžeš rybu uloviť sám, rozdelil internet na dva tábory (Zdroj: Unsplash/River Fx)

#V reštauráciách podávajúcich morské plody nie je ničím nezvyčajným, že zvieratá, ktoré podávajú, držia živé. Najkvalitnejšie sú totiž čerstvé a tak tu v akváriách často nájdeš homáre, kraby, úhory či kapry. Už to sa niekomu môže zdať kruté, no ako informuje portál Unilad, istá reštaurácia v Osake posunula hranicu ešte ďalej. Nielenže rybu, ktorú ti pripravia, zabijú priamo na mieste, môžeš si ju aj sám uloviť.

Zapojení aj hostia

Počas dovolenky pri mori si už možno navštívil reštauráciu, v ktorej si si mohol spomedzi živých homárov toho vybrať toho, ktorého ti následne pripravia. Reštaurácia Zauo v Osake sa ale rozhodla túto možnosť posunúť o krok ďalej a tak svojim návštevníkom umožňuje podieľať sa na príprave ich pokrmov ešte aktívnejšie.

Pri návšteve reštaurácie by ťa na už prvý pohľad upútalo to, že hneď pri stoloch sa nachádzajú veľké nádrže s vodou, v ktorých pláva množstvo rýb. Ich účelom ale nie je len dotvoriť atmosféru či uistiť hostí, že ich jedlo je skutočne čerstvé. Reštaurácia im umožňuje aj to, aby si z týchto nádrží rybu, ktorá skončí na ich tanieri, sami ulovili.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Naureen Chhipa | Travel & Lifestyle (@wheretonau)

Rybárčenie priamo v reštaurácii

Tí trpezlivejší môžu zvoliť udicu, no ak si naozaj hladný a máš pocit, že so sieťkou sa ti bude dariť lepšie, pokojne môžeš použiť aj tú. Nech si už vyberieš ktorýkoľvek spôsob, ryba, ktorú chytíš, vzápätí poputuje do kuchyne a následne na tvoj tanier. V ponuke sú síce aj ďalšie morské živočíchy, ako napríklad krevety či homáre, bola to ale práve možnosť rybárčiť priamo v reštaurácii, čo rozpútalo debatu na sociálnych sieťach.

Všetko sa začalo videom TikTokerky známej ako @hangrybynature. Tá svojim sledovateľom predstavuje rôzne zaujímavé miesta Japonska, no a jedným z nich bola práve reštaurácia Zauo. Video, v ktorom zdokumentovala svoju návštevu reštaurácie má už 17,6 milióna pozretí a názory v komentároch sú rôzne. „Čerstvejšie už jedlo byť nemôže,“ napísal jeden z komentujúcich.

„Trvalo by mi dva dni, kým by som niečo chytil. Inak je to super,“ napísal niekto ďalší.

Mnohých komentujúcich koncept reštaurácie skutočne zaujal a radi by si ho sami vyskúšali, no dosť bolo aj tých, ktorí mali opačný názor.

@hangrybynature

Who do you wanna go fishing with in Japan? #osaka #japan #placestovisit #japantravel

♬ Onepiece - Overtaken - Main Theme - Geek Music

Nielen pozitívna odozva

„Nikdy by som nezjedol niečo, čo som pred tým videl živé,“ zhodnotil jeden z nich.

„Ako si ľudia môžu myslieť, že je to v poriadku...to nie je čerstvá ryba, je to ryba, ktorú si práve zabila,“ reagoval na video TikTokerky niekto iný.

„Niečo také by malo byť povinné pri kravách či prasatách. Ľudia by potom možno jedli menej mäsa. A určite by sa k zvieratám správali lepšie, než teraz,“ písalo sa v ďalšom komentári.

Pri čítaní komentárov sa ponúka otázka, prečo ľuďom, ktorí bežne konzumujú mäso prekáža zjesť rybu, s ktorou boli v kontakte, keď žila. Nie je nič zlé na tom, že ti je ľúto zvieraťa, ktoré sa ocitlo na tvojom tanieri. Faktom však ostáva, že zomrieť muselo bez ohľadu na to, či si ho pred tým videl, alebo nie.

Ak by si však nemal problém zjesť rybu, ktorú si sám chytil, podľa komentujúcich sa podobné reštaurácie dajú nájsť nielen v Japonsku, ale vo viacerých častiach sveta. A ak sa bojíš toho, že by si nechytil nič, podľa @hangrybynature je to vždy aj možnosť, že ti rybu vyloví niekto z personálu.

Sleduj náš TikTok

 

Zdroj: hashtag.sk, Unilad.com
Odporúčame