RECEPT na tradičné vianočné medovníčky bez vajec a mlieka: Tieto si zamiluje každý vegán, sú extrémne dobré!

Medovníčky sú neodmysliteľnou vianočnou klasikou (Zdroj: unsplash.com/Anna Peipina)

#Medovníky sú azda tou najtradičnejšou vianočnou maškrtou. Pečú sa v obrovských množstvách prakticky v každej domácnosti. Ak ich pravidelne vyrábaš aj ty, skús to tento rok zdravším vegánskym spôsobom. Garantujeme ti, že budú chutiť ešte viac ako tie klasické.

Potrebujeme:

  • 500 gramov špaldovej múky
  • 100 gramov kokosového cukru
  • 130 gramov rastlinného masla
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice
  • 4 čajové lyžičky perníkového korenia
  • štipku soli
  • 80 ml vlažnej vody

Postup:

  1. Maslo si roztopíme nad parou. Následne všetky suroviny spolu zmiešame vo veľkej miske a vymiešame do cesta. Postupne prilievame vodu a stále miešame, aby sa nám zapracovala. Takto pripravené cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc do chladničky.
  2. Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a necháme chvíľu odpočívať, aby povolilo. Rozdelíme ho do 3 menších častí a vyvaľkáme na tenší plát.
  3. Vykrojíme medovníčky, ktoré poukladáne na naolejovaný plech.
  4. Rúru vyhrejeme na 175 stupňov.
  5. Pečieme približne 12 minút.
Zdroj: Hashtag.sk
Odporúčame