#Medovníky sú azda tou najtradičnejšou vianočnou maškrtou. Pečú sa v obrovských množstvách prakticky v každej domácnosti. Ak ich pravidelne vyrábaš aj ty, skús to tento rok zdravším vegánskym spôsobom. Garantujeme ti, že budú chutiť ešte viac ako tie klasické.
Potrebujeme:
- 500 gramov špaldovej múky
- 100 gramov kokosového cukru
- 130 gramov rastlinného masla
- 2 čajové lyžičky mletej škorice
- 4 čajové lyžičky perníkového korenia
- štipku soli
- 80 ml vlažnej vody
Postup:
- Maslo si roztopíme nad parou. Následne všetky suroviny spolu zmiešame vo veľkej miske a vymiešame do cesta. Postupne prilievame vodu a stále miešame, aby sa nám zapracovala. Takto pripravené cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc do chladničky.
- Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a necháme chvíľu odpočívať, aby povolilo. Rozdelíme ho do 3 menších častí a vyvaľkáme na tenší plát.
- Vykrojíme medovníčky, ktoré poukladáne na naolejovaný plech.
- Rúru vyhrejeme na 175 stupňov.
- Pečieme približne 12 minút.
Zdieľať na