Obľúbená polievka, ktorú si Španieli vychutnávajú (nielen) počas leta bude príjemným osviežením počas horúcich dní aj u teba doma. Je tak jednoduchá na prípravu, že ju máš hotovú hneď. A suroviny? Všetky máš určite v chladničke! Prenes sa s nami k moru a priprav si polievku gazpacho aj ty. Gazpacho môžeš jesť studené. V niektorých regiónoch Španielska (najmä v lete) do neho pridávajú aj kocky ľadu. Prípadne ho môžete ešte podávať s najemno nakrájanou zeleninou na vrchu.
Potrebujeme:
- Paradajky čerstvé 2-3 ks
- Paprika zelená alebo červená (zbavená semienok) 1 ks
- Cibuľa šalátová 1 ks
- Uhorka 1 ks
- Olivový olej 2-3 pl
- Soľ
- Korenie
- Vínny ocot
- Biely chlieb
- Trochu vody
- Cesnak (ak chceš ešte troška zaujímavejšiu chuť)
Postup:
Zeleninu nakrájame nahrubo a hodíme do mixéra. Pridáme olivový olej spolu s trochou vody. Všetko spolu dobre rozmixujeme.
Následne všetko prepasírujeme cez sitko (kto má rád aj hrubšie kúsky zeleniny nemusí) na jemno a pridáme biely chlieb, ktorý gazpacho zahustí. A vytvorí tak lepšiu konzistenciu. Opäť rozmixujeme. Na záver osolíme okoreníme a pridáme trochu vínneho octu.
Viac vo videu. 🙂
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Tento videorecept pre teba pripravil foodbloger Tomáš Bomba. Viac podobne chutných receptov a jedál z celého sveta nájdeš na Instagrame.
Zdieľať na