Prines si kúsok slnečného Španielska do svojej kuchyne: Chutná polievka gazpacho ti opantá zmysly

Gazpacho

Gazpacho si zamiluješ (Zdroj: Tomáš Bomba)

Obľúbená polievka, ktorú si Španieli vychutnávajú (nielen) počas leta bude príjemným osviežením počas horúcich dní aj u teba doma. Je tak jednoduchá na prípravu, že ju máš hotovú hneď. A suroviny? Všetky máš určite v chladničke! Prenes sa s nami k moru a priprav si polievku gazpacho aj ty. Gazpacho môžeš jesť studené. V niektorých regiónoch Španielska (najmä v lete) do neho pridávajú aj kocky ľadu. Prípadne ho môžete ešte podávať s najemno nakrájanou zeleninou na vrchu.

Potrebujeme:

  • Paradajky čerstvé 2-3 ks
  • Paprika zelená alebo červená (zbavená semienok) 1 ks
  • Cibuľa šalátová 1 ks
  • Uhorka 1 ks
  • Olivový olej 2-3 pl
  • Soľ
  • Korenie
  • Vínny ocot
  • Biely chlieb
  • Trochu vody
  • Cesnak (ak chceš ešte troška zaujímavejšiu chuť)

Postup:

Zeleninu nakrájame nahrubo a hodíme do mixéra. Pridáme olivový olej spolu s trochou vody.  Všetko spolu dobre rozmixujeme.

Následne všetko prepasírujeme cez sitko (kto má rád aj hrubšie kúsky zeleniny nemusí) na jemno a pridáme biely chlieb, ktorý gazpacho zahustí. A vytvorí tak lepšiu konzistenciu. Opäť rozmixujeme. Na záver osolíme okoreníme a pridáme trochu vínneho octu.

Viac vo videu. 🙂

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa @hashtag.sk


Tento videorecept pre teba pripravil foodbloger Tomáš Bomba. Viac podobne chutných receptov a jedál z celého sveta nájdeš na Instagrame.

Zdroj: Tomáš Bomba
Odporúčame