#Silvester sa už nezadržateľne blíži a bez ohľadu na to, kde a s kým ho stráviš, jedno je isté. Treba ho osláviť! Okrem vychladeného šampusu by si mal mať na stole aj niečo dobré pod zub. Namiesto sladkého, ktorého bolo posledné dni až-až, priprav slanú pochúťku. S receptom na tieto bryndzové krekry určite zažiariš a navyše, zvládne ho aj ten najmenej skúsený kuchár!
Potrebujeme:
- 250 g hladkej múky
- 250 g bryndze
- 2 PL kyslej smotany
- 100 g masla
- 1 ks vajce
- sezam
Postup:
- Do misky si daj preosiatu múku, rozdrobenú bryndzu a roztopené maslo. Rukami vyformuj v cesto.
- Zabaľ do potravinárskej fólie a daj na 2 hodiny do chladničky.
- Vyber z chladničky, nechaj 10 minút vonku a následne rozdeľ na 2-3 menšie častie. Tie postupne vyvaľkaj a vykroj z nich tvar, aký sám uznáš za vhodné. V tomto momente ti poslúži napríklad aj poldecák na krúžky.
- Na plech daj papier na pečenie a poukladaj naň vykrojené tvary. Potri vyšľahaným žĺtkom a na záver posyp sezamom, ľanovými semiačkami alebo celou rascou.
- Pečieš približne 10-15 minút na 15é stupňoch a následne môžeš vychutnávať. Mňam!
Zdieľať na
Zdieľaní