RECEPT Zahviezdi na Silvestra a dones pod zub túto dobrotu: Bryndzové krekry zachutia každému!

bryndzové krekry

Zahviezdi na Silvestra a dones pod zub ryndzové krekry (Zdroj: Unsplash/bohdan-stocek)

#Silvester sa už nezadržateľne blíži a bez ohľadu na to, kde a s kým ho stráviš, jedno je isté. Treba ho osláviť! Okrem vychladeného šampusu by si mal mať na stole aj niečo dobré pod zub. Namiesto sladkého, ktorého bolo posledné dni až-až, priprav slanú pochúťku. S receptom na tieto bryndzové krekry určite zažiariš a navyše, zvládne ho aj ten najmenej skúsený kuchár!

Potrebujeme:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g bryndze
  • 2 PL kyslej smotany
  • 100 g masla
  • 1 ks vajce
  • sezam

Postup:

  1. Do misky si daj preosiatu múku, rozdrobenú bryndzu a roztopené maslo. Rukami vyformuj v cesto.
  2. Zabaľ do potravinárskej fólie a daj na 2 hodiny do chladničky.
  3. Vyber z chladničky, nechaj 10 minút vonku a následne rozdeľ na 2-3 menšie častie. Tie postupne vyvaľkaj a vykroj z nich tvar, aký sám uznáš za vhodné. V tomto momente ti poslúži napríklad aj poldecák na krúžky.
  4. Na plech daj papier na pečenie a poukladaj naň vykrojené tvary. Potri vyšľahaným žĺtkom a na záver posyp sezamom, ľanovými semiačkami alebo celou rascou.
  5. Pečieš približne 10-15 minút na 15é stupňoch a následne môžeš vychutnávať. Mňam!
Zdroj: Hashtag.sk
Odporúčame