17 tipov na výborné raňajky v Bratislave podľa foodblogera Čiližrúta: Vyberieš sa na ochutnávku?

najlepšie raňajky v bratislave

Kam zájsť na najlepšie raňajky v Bratislave? (Zdroj: Instagram/cilizrut)

#Našťastie je to už pár rokov, kedy nie je jedinou raňajkovou možnosťou treska s rožkom z jednoty. Medzi prvými, čo odštartovali moderné Bratislavské raňajkovanie mimo domu, bolo Rannô Ptáča. Áno, aj pred tým boli miesta, kde sa dal zjesť hemendex s vajcom a šunkou, či párky, k tomu včerajší chlebík a pár koliesok papriky. Tu sa už ale bavíme o jedlách premyslenejších, s dôrazom na chuť, kvalitu surovín a ich prevedenie. Kam teda zamieriť na naozaj kvalitné raňajky v Bratislave?


Chceš viac pravidelných tipov na dobré jedlo? Všetky chutné príspevky a rady Čiližrúta nájdeš na jeho Instagrame.


Dôležitá je už aj atmosféra, dizajn, charizma obsluhy, či kávy a nápoje, s ktorými sa vie vyhrať barista. Keď sa podnik zameria aj na toto, rozhodne mu to dáva veľké plus. Inokedy je to o kvalitnom remeselnom pečive, atmosfére brunchu, či osobnosti majiteľa, alebo ponuky. Vždy to ale má byť o dobrom pocite, nálade, spoločnosti a pozitívnej vibrácii do celého dňa.

Určite som neprešiel každé jedno miesto, kde sa dajú dať dobré raňajky, no prinášam ti výber takých, kde s najväčšou pravdepodobnosťou nebudeš sklamaný. Budem rád za každý tip na nové miesta, či za spätnú väzbu.

Tento článok vychádza práve na začiatku ďalšieho zatvárania prevádzok. To najmenej, čo môžme urobiť pre svoj obľúbený podnik, aby sme si ho našli aj po znovuotvorení, je objednávať, papať a zdieľať a označovať, aby sa o dobrej skúsenosti dozvedelo čo najviac ľudí.

Bistro Bienvenue

Po – Pi: 7:00 – 16:00

Malé, šarmantné francúzsky ladené bistro na Račianskej ulici, blízko Račka. Otvárala ho Adriana Poláková spolu so sympatickým šéfkuchárom, Petrom Vargom, známym z televízie aj podcastov, ktorý má za sebou obrovské množstvo skúseností, najmä z dlhoročného pôsobenia v Írsku.

Bistro ponúka celodenné raňajky, čo je super, ale najmä patrí medzi tých pár, kde sa najem už od 7:00, čo je v BA stále veľký problém. Ponuka nie je príliš široká, vajíčka, benedikty, praženica, párky, french toast, sladká zaujímavá kaša a vždy zopár výborných koláčov, ktoré Peter sám aj pečie. Rozhodne nevynechať tartaletku! Praženica tu je krásne vláčna hmota s citeľne kvalitných vajíčok, dobre ochutená, zasypaná náložou hrubo nastrúhaného cheddaru, položená na chrumkavých chlebových plackách, ktoré si držia tvar aj textúru až do posledného sústa, K tomu šalát, ktorý je dochutený. Za mňa také ako by raňajky v modernom bistre mali vyzerať.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Brixton House

Po – Štv: 9:00 – 00:00

Pia – So: 9:00 – 2:00

Ne: 9:00 – 23:00

Moderný priestor, hipsterské bistro, výhľad na hlavné námestie a farebné, nápadité jedlá. Toto sú veci, ktoré charakterizujú Brixton, excentrické a fotogenické miesto v centre nášho hlavného mesta. Našťastie sa tu bavíme aj o naozaj dobrom jedle a skvelých drinkoch počas celého dňa.

Okrem skvelého chleba a drinkov ma najviac prekvapili dve jedlá. Benedikty, ktoré sú už viacmenej povinnou jazdou fancy raňajkární a poväčšine im všelijaké doplnenia lososmi a avokádami, či iné obmeny len škodia. Tu sú zmeny len veľmi malé, ale posúvajú notoricky známe jedlo vpred. V holandskej je prosecco a šunka je pekne natrhaná, pečená a glazovaná. Veľká vec. No a wafle s mascarpone a tonka fazuľami preliate karamelom s miso pastou – úplne ťa vypne!

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Coffee me – Sky Park

Po – Pi: 7:30 – 20:00

Pomerne nový spot, kde si vieš dať raňajky, tapas s vínom, či naozaj dobre vyzerajúcu stredomorskú kuchyňu s dotykom Ázie, vo veľmi štýlovom prostredí s pôsobivým výhľadom na Jurkovičovu tepláreň.

Na rozdiel od všetkých ostatných miest sa tu ako pečivo podáva bagel, ktoré si tú pečú z cesta od malého Českého dodávateľa. Super je, že aj keď je bagel správne hutný, nie je gumový, ale skôr sympaticky chrumkavý. K omelete s cheddarom, kde výrazný syr hrá naozaj hlavnú rolu, bol bagel super. Avokádo na niečom, je teraz asi taká povinná jazda, ale tu na bagli a s kozím syrom je to veľmi dobrá kombinácia. Na záver čerstvý croissant plnený neprekonateľným kombom arašidového masla a kvalitného džemu. Zapiť proseccom, alebo freshom a veľká spokojnosť.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Enjoy Bistro

Po – Štv: 8:30 – 22:00

Pia – So: 8:30 – 24:00

Ne: 9:00 – 22:00

Malé bistro na Michalskej s obrovským provensálskym šmrncom a majiteľom srdciarom, ktorému záleží na spokojnosti každého zákazníka, má na lístku skôr zdravšie a vyváženejšie jedlá z top surovín, s obrovským dôrazom na plnú a hravú chuť. A to ma tu naozaj baví.

Ja som ochutnal chlebík s krémovým syrom, avokádom a farmárskym vajíčkom, posypaný opečeným sezamom, čo mi príde ako výborný štart dňa. A keď sa k nemu pridá pohár prosecca, krehký croissant s džemom, skvelá obsluha a výborná káva, tak vôbec nie je čo riešiť, len si užívať moment.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Fach

Po – Ne: 8:30 – 18:00

Keďže aj tento článok aj môj blog sú subjektívne, nemám problém priznať, že Fach patrí medzi moje srdcovky, a raňajky tu rozhodne stoja za to. Už len kvôli skvelým baristom a výbornej káve, vždy usmiatej obsluhe, parádnym chlebom a pečivu, ktoré si tu pečú a perfektnému kuchárskemu tímu. Dbá sa tu ako na chute, tak na bezodpadovosť, ale aj dekel odpalujúce chuťové kombinácie.

Menu sa tu mení pomerne často, keďže chalani v kuchyni sú plní nápadov, vždy sa tu nájde nejaká kaša, sendvič a niečo sladké. Čo rozhodne nikdy neslobodno vynechať je čokoľvek s brioškou, lebo pôjde na 100 % o totálne porno a zážitok. A momentálne je aj bundáškenír.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Five points

Ne – Štv: 9:00 – 22:00

Pia – So: 9:00 – 23:00

Na Panskej ulici má Five points už svoje pevné miesto, hlavne kvôli skvelej káve a výborným raňajkovým bagelom a vajíčkam. Vďaka týmto veciam bude začiatok pracovného dňa plný spokojnosti a energie. Okrem klasík sa tu občas vyskytnú aj vajcia do skla, či chlieb vo vajci. Najviac sa však prezentujú bagelmi s parádnym obložením, ako kozí syr s cibuľovým džemom, avokádom, či so slaninou a vajíčkom. Za tým croissant a batch brew a vybavené.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Fleur Bakery

Štv – Pia: 7:30 – 16:00

So – Ne: 9:00 – 16:00

Remeselná pekáreň, ktorá je preslávená rímskou pizzou a fenomenálnou žemľovkou z croissantov, si rozhodne zaslúži miesto aj na raňajkovej scéne, odkedy sa rozhodla otvoriť v niektoré dni už ráno o 7:30. Je to na štúrovej presne tam, kde ťa vôňa sladkého pečiva a ranných focaccii automaticky a totálne bezbranne vtiahne dovnútra.

Ak sa ti podarí vystihnúť chrumkavý focaccia sendvič s kozím syrom a vlastným čili džemom, dáš si tak jedno z najnávykovejších raňajkových jedál, zapiješ slušným espressom, pomarančovým freshom, proseccom a pridáš si niečo sladké (lebo inak sa nedá) a minimálne pol hodinu budú na teba všetci pozerať, prečo máš taký jemne priblblý úsmev na tvári. Fleur, Preto.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Chez Balzac

Po – Ut: 7:00 – 19:00

Str – Pia: 7:00 – 21:00

So: 7:00 – 18:00

Ne: zatvorené

Ak sa vyberieš hore Hlbokou a tesne pred Horským parkom odbočíš doľava, zrazu sa ocitneš v kompletne inom svete. Na mieste, ktorému sa žiadne iné v Bratislave ani len nepodobá. Malý kúsok Francúzska so všetkým, čo k tomu patrí. Jemné, ale stále veľmi sympatické, srdečné a úprimné snobstvo, pompéznosť v tom najdokonalejšom balanse s dostupnosťou a asi tie najvoňavejšie, najchrumkavejšie a najchutnejšie bagety, aké si dokážeš predstaviť.

Každá jedna možná (občas aj nemožná) surovina je dovážaná z Francúzska a spracovávaná s vášňou a láskou. Tu zabudneš na bežný život aj starosti a užívaš veľmi pomaly plynúci okamih a duch miesta. Bageta s maslom a pohár Champagne sa stane tou najdokonalejšou kombináciou, akú si dokážeš predstaviť.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Kruh remeselná pekáreň

Po – Pia: 7:00 – 19:00

So: 7:00 – 15:00

Za veľmi krátku dobu už notoricky známa pekáreň na Vajnorskej, kde sa už od 7mej ráno tvoria rady ľudí závislých na dokonalom chlebe, chrumkavom a voňavom sladkom pečive, alebo len s chuťou na dobré raňajky. Miesta na sedenie nie je veľa, ale ak vystihneš slnečný deň a bude miesto pri okrúhlom stole, v strede ktorého rastie olivovník, túto možnosť rozhodne neprepásni. Ja som na ňu čakal niekoľko návštev.

Rímska pizza bola úplne čerstvo upečená, ultimátne chrumkavá s kopou kvalitnej mozzarelly, kde každé sústo bolo dokonalou hrou chutí a textúr. Chrumknutie cesta, kyselkavosť a sladkosť paradajok a sviežosť čerstvej bazalky. Wow efekt jak sviňa. Čo tu rozhodne neslobodno vynechať je pastel de nata – koláčik pôvodom z Portugalska s vanilkovým krémom – veľká vec.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

LOKAL UNAS

Po – Pia: 8:00 – 21:00 Raňajky 8-10

So – Ne: 8:00 – 21:00 Raňajky 8-11

Unas je malé, pohodové bistro na trhu na Žilinskej, v rámci malého streetfoodového dvora Possonium street food. Áno, názov je podobný s Unas Streetfood, ktorý zo svojho trucku rozdáva radosť našľapanými burgrami. No a Lokal robí to isté, ale jedlom vo svojej kamennej prevádzke. No a od 8-mej si tu môžeš dať aj výborné raňajky.

Nádherné krémová praženica s parmezánom a so slaninkou, zjavne z kvalitných vajíčok s jemne ochuteným šalátom plným byliniek, (aj na takýchto drobnostiach vidno, že sa niekto naozaj snaží, baví ho to a chce dať niečo navyše) je jedna z najlepších, aké som jedol. K tomu croissant , maslo a džem, voňavé batch brew a pohár vína 3 šupy od Víno Bažalík, sú zárukou kvalitného začiatku dňa a pohodovej nálady. Aj vďaka takýmto miestam je o niečo lepšie na tomto svete, aj keby hneď všetko nebolo dokonalé.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Panenská kaviareň

Po – Pia: 7:30 – 16:00

So: 8:00 – 13:00

Miesto s neuveriteľnou charizmou, ktoré nás mnohých počas najtvrdších lockdownou zásobovalo skvelými raňajkami v ručne maľovaných taškách a donáškou od 7:00 a získalo si naše srdcia sobotnými brunchami a srdečnosťou úžasnej osôbky Danky, ktorá to tu má pod palcom, aj keď sa teraz venuje aj svojmu maličkému šťastiu.

Výborná káva, asi najnápaditejšie chlebíky, ktoré sa menia každý týždeň, osviežujúce drinky a neuveriteľná atmosféra Panenskej ulice. To všetko tvorí neopakovateľnú atmosféru, ktorá sa dá zažiť len na tomto mieste.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Otto

Po – So: 8:00 – 22:00

Ne: 8:00 – 15:00

Otto sa postaral o oživenie Dunajskej, Otto sa stará od rána každý deň o spokojné žalúdky a do tretice, Otto sa snaží a ja si myslím, že pomerne úspešne, o rozvoj kultúry párovania vína k jedlu. A kľudne aj na raňajky, veď, prečo nie. Ku každému jedlu má Otto napárované krásne Slovenské aj blízkozahraničné naturálne vína, ktoré jednoznačne zvýraznia zážitok z jedla a špeciálne raňajok.

Ku klasike tu rozhodne patrí blízkovýchodné „lečo“ shakshuka, ktoré je tu tak populárne, že má už svoju tretiu verziu, leberkäse, grilled cheese v neodolateľnej kombinácii s kimchi, či french toast, ale tentokrát dômyselnejšie s chrumkavým, kompresovaným ovocím. Utekaj ochutnať, ak si náhodou ešte nebol.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

SeeU

Po- Pia: 8:00-22:00 Raňajky 8-10.30

So: 9:00 – 22:00 Raňajky 9-11.30

Ne: 9:00 – 18:00 Raňajky 9-11.30

SeeU je jeden z mála podnikov, ktoré nielen že zvládajú nepriazeň pandémie a prispôsobujú všetko absolútnemu komfortu zákazníka, oni dokonca vznikli na samom začiatku pandémie. Extrémne štýlový foodbar na Košickej ponúka okrem top obedov, skvelých jedál a občasných tastingových večerov, aj výborné raňajky. Sem sa netreba báť zobrať ani potenciálnu známosť, ani babičku. Alebo Anetu, šéfredaktorku hashtagu, s ktorou sme si tu dali perfektné, polopracovné raňajky.

Praženica s prepáleným maslom a jedným z najlepších chlebov na trhu, ktorý robí a predáva práve SeeU, bola presne tak krémová a uspokojivá, ako som dúfal. Odporúčam jednoznačne nevynechať naozaj chrumkavý croissant s kombináciou créme fraiche, čokolády, džemu a čerstvého ovocia, ktorý bol pre mňa aj vďaka jednoduchosti a bohovskému zladeniu chutí jednou z naj sladkých raňajkových volieb za poslednú chvíľu. Anet mala chlieb s marinovaným lososom, vajíčkom a kôprom a tvárila sa tiež veľmi spokojne.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Soren

Po – Pia: 7:30 – 18:00

So: 9:00 – 16:00

Ne: zatvorené

Na Nivách si nedávno otvoril vlastnú krásnu a útulnú kaviareň šikovný barista, Vlado, zariadenú v krásnom severskom štýle, čomu zodpovedá aj samotný názov. Okrem toho, že Vlado robí jednu z najlepších káv v meste, je tiež skvelý pekár. Zistil som to po ochutnaní takmer všetkých koláčov z jeho ponuky. Nehoráznosti ako basque cheesecake či guines koláč sú nezabudnuteľné a jeho tvarohová bábovka a moravský koláč za mňa totálne predefinovali celý žáner.

No a popritom je otvorený od 7:30, takže si tu pokojne vieš dať raňajky. Či už niektorý z koláčov, vynikajúco vychutené sendviče, z ktorých jednoznačne vyčnieva ten s kozím syrom a cviklou – mimochodom v chlebe z Kruhu, či klasiku klasík – lúpačku s maslom a džemom. K tomu dobrý batch a si spokojný.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Urban bistro

Po – Štv: 11:00 – 00:00

Pia – So: 11:00 – 2:00

Ne: 11:00 – 23:00

Urban je už taká hipsterská klasika a istota, kde dostaneš dobrú kávu, kvalitné drinky a riadnu dávku ohlušujúcej muziky. Posedenie na Michalskej má rozhodne svoje čaro a asi chápem, že tu raňajky podávajú až od 9tej, nakoľko je pred tým ulica plná áut dodávateľov potravín pre všetky gastroprevádzky. Ale na raňajky po prehýrenej noci a dlhšom spánku to bude rozhodne ideálne miesto.

Avokádový toast je už v Bratislave v raňajkovom menu pomaly must have, ale našťastie, ani tento nepatrí medzi šedý priemer. Na skvelom chrumkavom chlebe je klasické guacamole doplnené fetou a koriandrom, čo je náhodou výborná kombinácia, aj keď nie som megafanda tejto bylinky. Kyslý kick dávala výborná paradajková salsa. Lievance patrili medzi tie naj, aké som jedol. Kombinácia akurátne nadýchaného cesta, sladkej omáčky, javorového sirupu a kyslastého jogurtu bola dekelodrážajúca

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Yeme

Po – Ne: 07:00 – 21:00

To, že Yeme má kvalitné a plnochutné potraviny, ktoré, samozrejme, stoja o niečo viac ako v bežnom obchode, je dávno známe. Ale projekt, ktorý pred časom spustili na námestí SNP – predávať raňajky a obedy z kvalitných potravín, ktorých trvanlivosť by čoskoro ovplyvnila ich kvalitu, za extrémne priaznivú cenu, je pre mňa obrovským krokom vpred smerom k udržateľnosti a zero waste, a patrí im veľká chvála. A robia to naozaj chutne.

Chlieb vo vajci nešetril vajíčkom a v kombinácii s kečupom a tvarohom… Výborný nápad namiesto syra, to bolo vydarené. Sendvič s roztečeným cheddarom, cibuľovým chutnay a créme fraiche ma totálne dostal svojou okamžite návykovou kombináciou sladkosti cibule a lahodnosti syra. Všetko zaklincovali brutálne nadýchané lievance s javorovým sirupom. Odporúčam, sú už od 7-mej ráno.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Zylinder Cafe & Restaurant

Po- Ne: 8:00 – 21:00

V tieni stromov na Hviezdoslavovom námestí je už dlhé roky stálica Rakúsko-uhorskej kuchyne Zylinder. Klasické jedlá, maľovaný porcelán, pekne oblečená obsluha a naozaj dobré a známe chute na mieste, kde boli kedysi len pasce na turistov. Dnes sa sem nemusíš báť zobrať ani zahraničnú návštevu, priateľov, rodinu, či partnerku.

V raňajkovej ponuke tu,samozrejme, majú aj vajíčkové jedlá, či french toast, ale veci ako viedenské párky, leberkäse, či käsekreiner a rôzne pomazánky sú to, na čo sem chceš prísť. Ja som ale išiel jednoznačne smer treska v majonéze. Vyrobená vo vlastnej kuchyni zo slovenskej ryby a chutila absolútne perfektne s kváskovým chlebom. Granola s čokoládou a ovocím je úžasne namiešaná a chrumkavá.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Pár extra tipov

Toto sú 4 podniky, ktoré nie sú typické raňajkárne, alebo už žiaľ nemajú svoju prevádzku, ale sú to veľké srdcovky a miesta, ktoré rozhodne netreba vynechať a ich kvalita a atmosféra je neopakovateľná.

Doris cookies

Po – Pi: 8:00 – 20:00

So – Ne: 11:00 – 20:00

Nenapadá mi iné slovo, ako – rozkošné. Taká je malá cukráreň na Župnom námestí, odkiaľ od rána rozvoniavajú kúkisky. Názov je odvodený od mena dcéry veľmi sympatickej majiteľky, ktorá sa volá Dorotka. Čo je inak aj meno mojej dcéry, takže láska na prvý pohľad.

Ak máš chuť na rýchle raňajky, alebo na niečo sladké, toto bude veľmi dobré miesto, kde sa zastaviť, kľudne aj namiesto tradičných raňajok. Kúkisky sú ešte horúce, na povrchu nádherne chrumkavé a vnútro sa ti takmer rozleje na jazyk a odpáli neskutočný útok na chuťové poháriky. K tomu čaj, káva, alebo úplne ideálne – mliečny šejk, ktorý tu robia z naozajstného ovocia a chutí výborne.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Kubista

Prednedávnom opustilo Grosslingovu legendárne bistro Kubista, ktoré podľa mňa formovalo celú bratislavskú gastroscénu posledných rokov. Bolo to jedno z prvých moderných bistier, ktoré vytrvalo na jednej adrese 8 rokov a aj po zmene majiteľov si zachovalo svoju atmosféru a neopakovateľnú charizmu. Od vzniku sa tu pracovalo len s čerstvými a lokálnymi surovinami, ktoré boli spracované do krásnych a komfortných jedál. Vždy sem patrilo aj dobré víno, káva, vždy usmiata obsluha a neodmysliteľné boli aj raňajky s výhľadom na najkrajší dom v Bratislave obrastený farebným brečtanom. Verím, že Kubista ešte niekde zakotví a bude rozdávať radosť.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Mäso od Romana

St – Štv: 11:30 – 19:00

Pia: 11:30 – 20:00

So: 8:00 – 14:00

Steak na raňajky? Na Račianskej v Urbane otvoril Roman začiatkom minulého roka remeselné, voňavé a úprimné mäsiarstvo, súčasťou ktorého je aj bbq gril. Ak si pozrieš Romana na instagramoch a prečítaš pár jeho postov, pochopíš, že toto je miesto, kam sa chodí za kvalitným mäsom, ktoré má byť sviatkom, kde sa dbá na kvalitu chovu aj spracovania. Kúpiš si tu od tlačenky, cez naozaj kvalitné bravčové, jahňacie, či hovädzie až po Wagyu z japonskej farmy priamo pre Romana.

No a pred časom sa rozhodol, že v sobotu ráno si tu môžeš dať raňajky. Občas sa vyskytne tlačenka, stálicou je quesadilla s vajíčkami, fazuľou, mäsom a pickles, ale to, čo tu naozaj odporúčam aj o 8-mej ráno, je kus steaku, ktorý ti Roman urobí v Josper grile a priamo pred tebou nakrája. K tomu čapovaná Plzeň, to je sobotné ráno, ako vyšité.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Žufaňa

Žufaňa na Duláku bola jedna z prvých legiend Bratislavskej gastroscény so svojimi dodnes neopakovateľnými kašami, praženicami, či miláčikmi. Zároveň to bol asi prvý bratislavský lovebrand a ľudia sa tu v ich takmer obývačke schádzali takmer denne. Všetko toto krásno mali na starosti 3 baby, z ktorých žiadna nebola z gastra. Podarilo sa im vytvoriť jedinečný priestor plný lásky a chutí.

Počas kovidu sa mala Žufaňa presunúť do Rače, k čomu už ale nedošlo a dnes sa občasne vyskytnú na pop-up akciách, takže odporúčam sledovať ich instagramy a čo najskôr využiť príležitosť ich zažiť a ochutnať. A ja budem veriť, že ten priestor sa ešte nájde a Žufaňa bude mať znova svoju kamennú obývačku.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)


Rozmýšľaš, kde sa môžeš dobre najesť, alebo vyraziť na rande? Všetky chutné príspevky, tipy a rady Čiližrúta nájdeš na jeho Instagrame.

Zdroj: hashtag.sk, Instagram/cilizrut
Odporúčame