Potravinová hádanka je rozlúštená! Vieš, kam patrí kečup a horčica?

Potravinová hádanka je rozlúštená: Kečup a horčica do chladničky nepatria! (Zdroj: Unsplash.com/ Giorgi Iremadze)

#Je veľa potravín, ktoré si myslíme, že patria do chladničky, ale pritom opak je pravdou. Už dlhšie sú vedené spory o tom, aká potravina má ísť po otvorení do chladničky, a aká nie. To či patrí kečup, či horčica do chladničky sme sa už dozvedeli!

Poznáte ten pocit, keď po otvorení kečupu zvažujete, kam ho správne uskladniť? Možno viacerí z vás si tieto omáčky dávajú do chladničky. Iní do špajze a niekto len tak, voľne v kuchyni. Lekár Zac Turner, túto záhadu už rozlúštil. Informuje o tom portál Ladbible.com

Omáčky v chladničke (Zdroj: Unsplash.com/Jaye Haych)

Lekár dostal otázku, že kam patria naše obľúbené omáčky k jedlám, a to nie len kečup, horčica, ale tiež arašidové maslo či malinový džem. Povedal: „Existujú dva spôsoby, ako sa na túto diskusiu pozerať.“  Vraj je to veľakrát o preferanciách ľudí a či sa rozhodnú mať veci v chladničke alebo nie. Doktor Turner tvrdí, že kečup ani arašidové maslo nepatrí do chladničky.

Dodal, že paradajková omáčka a podobné veci, ako je BBQ omáčka a horčica, nemusia byť chladené kvôli ich „vysokej kyslosti a spracovaniu“. Ani po otvorení nemusia byť chladené, pretože v nich je malý obsah bakterií.

Buď s nami aj na Instagrame a dozvieš sa o každom novom článku ako prvý!

Zdroj: hashtag.sk, ladbible.com
Odporúčame