Tomáš cestuje za gastrom, ochutnal už stovky špecialít: Jeho obľúbené jedlo ťa zrejme prekvapí

Tomáš Bomba už ochutnal stovky pokrmov (Zdroj: Súkromný archív Tomáš Bomba)

#Záľubu a prácu našiel v cestovaní. Počas svojich ciest spoznáva krajiny, miesta, ľudí, kultúru a v neposlednom rade ochutnáva nové jedlá. Reč je o Tomášovi Bombovi, mladom foodblogerovi. O jeho gastronomických zážitkoch sa dozvieš viac v našom dnešnom rozhovore.

Tomáš objavuje lokálne vychytávky, legendárne miesta, podniky s krásnymi výhľadmi či street foodové trhy. O svojich gastronomických skúsenostiach píše na svojom instagramovom profile. Okrem toho jeho profil zdobia aj recepty z vlastnej kuchyne.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa cestujem za jedlom (@tomasbomba)

Prečo sa Tomáš rozhodol stať foodblogerom? „Prišlo to postupne a dá sa povedať, že samé. Sledoval som iných foodblogerov či už slovenských, alebo zahraničných. A napadlo mi, že by som svoje príbehy z ciest mohol takýmto spôsobom dokumentovať v rámci Instagramu pre podobne zameraných ľudí a komunitu.“

Len tie, ktoré stoja za to

Reštaurácie si vždy dôkladne vyberal a zháňal o nich informácie. Tak svoje skúsenosti pretavil do príspevkov na Instagram a tým posunul svoje know-how ďalej. Pre Tomáša je spoznávanie nových chutí vášňou a so svojimi followermi sa snaží podeliť o miesta a jedlá, ktoré naozaj stoja zato. Ak je niečo zle a výslovne ho to sklamalo, tak to nezverejňuje. „Samotné jedlá nerecenzujem, lebo by to pri spôsobe, akým to robím nemalo význam.

Podľa Tomáša je sociálna sieť Instagram jedna z najrýchlejších platforiem. „Vyhovuje mi, ako funguje,a preto blogujem práve tam. Dokážem byť veľmi rýchlo v kontakte s veľkým množstvo ľudí, a to cez hlavný feed, stories, ankety i správy.“

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa cestujem za jedlom (@tomasbomba)

Fotografie jedál fotí z nadhľadom a nie prvoplánovo. Vždy sa snaží, aby mal príspevok nejakú pridanú hodnotu. Aby dal ľuďom či už nejaký tip na miesto, alebo tip na jedlo, ktoré možno u nás nie je až tak známe. Svoje príspevky dopĺňa o milé príbehy z daného miesta či prevádzky.

Ako môžeš vidieť na jeho účte, Tomáš precestoval desiatky krajín a spoznal množstvo chutí a vôni. Krajina a jedlo, ktoré má najradšej, pritom vôbec nie sú exotické a možno ťa prekvapia. „Bolo by to určite Taliansko a ich výborne cestoviny. Tie by som jedol na akýkoľvek spôsob a kedykoľvek.“  Zostáva zrejme len dodať, že aj na prvý pohľad tak obyčajné jedlo ako cestoviny je celou vedou. Ak si už niekedy ochutnal originál taliansku pastu, budeš určite súhlasiť.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa cestujem za jedlom (@tomasbomba)

Láka ho sever aj Ázia

Japonsko je krajinou, ktorú šikovný foodbloger zatiaľ nestihol navštíviť, no hovorí, že ju ma na zozname ako prvú. Samozrejme, keď sa dá situácia s cestovaním do poriadku. Ide o jeho vysnenú krajinu a ako sám hovorí: „Spravil by som si ramen-tour a ochutnal všetko čo japonská kuchyňa ponúka.“

Na svojom liste destinácii, ktoré by chcel navštíviť je aj Francúzsko, Mexiko, Libanon či Izrael. V budúcnosti by rád precestoval Škandináviu, nakoľko severská kuchyňa je aktuálne veľmi obľúbená.

Čo by odkázal budúcim foodblogerom? „Neviem či existuje univerzálna rada. Rob veci ako najlepšie vieš. Či už píšeš o jedle, cestovaní, alebo tieto veci prepájaš. Ak je to dobré, tak si to cestu k ľuďom nájde.“

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa cestujem za jedlom (@tomasbomba)


Ak ťa Tomáš v rozhovore zaujal a chceš o jedle vedieť viac, sleduj aj naďalej náš web. Chystáme spolu skvelú spoluprácu, v rámci ktorej sa môžeš tešiť na bombové videorecepty. Čaká ťa napríklad falafel, humus či mexické taco.  

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame