Zabudla na svoj burger z McDonald’s: Keď ho po 5-tich rokoch našla, skoro odpadla

Žena zabudla na svoj burger: Po 5-tich rokoch ostala v šoku

Žena zabudla na svoj burger: Po 5-tich rokoch ostala v šoku. (Zdroj: Unsplash.com/Brett Jordan)

#Žena sa rozhodla urobiť experiment. Do skrine schovala cheeseburger z McDonald’s. Po čase však naň úplne zabudla a ani si neuvedomila, že tam ešte stále niekde je. Objavila ho až po piatich rokoch. Keď ho otvorila, zostala v šoku.

Američanka Megan natrafila na svoj zabudnutý hamburger len nedávno. Snažila sa totiž pretriediť svoje vianočné ozdoby, keď na ňu vyskočila krabička s burgrom vo vnútri. Vtedy si spomenula na svoj experiment, ktorý chcela vyskúšať. Bolo to však už pred piatimi rokmi, a tak začala mať strach, čo vo vnútri nájde. Na jej veľký údiv však cheeseburger vôbec nesmrdel ani nevyzeral, žeby bol nejako pokazený.

Jediné, čo si všimla bolo, že „bol tvrdý ako skala, ako hokejový puk. Pravdepodobne by som ním dokázala aj rozbiť okno,“ uviedla pre nypost.com. Na internete dokonca zdieľala aj fotografiu tohto unikátu.

Nejde pri tom o jediný experiment tohto druhu, kedy sa snažia ľudia poukázať, že burgre od spoločnosti McDonald’s vôbec nezhnijú. Spoločnosť však tvrdí, že to nie je pravda. Podľa nich im len nevytvorili vhodné podmienky na to, aby sa ich potraviny pokazili. Na to, aby sa totiž potravina mohla rozložiť, potrebuje vlhkosť. Bez nej nemusia baktérie, ale ani plesne rásť, a preto je nepravdepodobné, žeby zvlhli.

Pravdivosť tohto tvrdenia potvrdil aj šéfkuchár J. Kenji López-Alt. Ten dokonca urobil niekoľko experimentov, aby si toto tvrdenie overil a skutočne je to tak. Tím, že mäso, ktoré sa pripravuje v McDonald’s, väčšinou stratí svoju šťavnatosť, pretože je silno prepečené, nemá dostatočne vhodné podmienky na to, aby sa začali množiť baktérie, ak sa nenachádza vo vlhkom prostredí. Navyše sú ich potraviny pripravované vo veľmi vysokej teplote, a preto sú zabvené akýchkoľvek bektérií.


Buď s nami aj na Instagrame a dozvieš sa o každom novom článku ako prvý!

Zdroj: hashtag.sk, iflscience.com, nypost.com
Odporúčame