Neobmedzený budget priamo z nebies: Peňažný dážď spôsobil chaos, ľudia si chceli nahrabať čo najviac

Ľudia neverili vlastným očiam, no lákavá vízia jednoduchého obohatenia sa, rozpútala doslova masové šialenstvo (Zdroj: Freepik/freepik)

#Určite aj ty od detstva počúvaš frázy ako peniaze nerastú na stromoch alebo nepršia z neba. Tento kuriózny prípad môžeš teraz ukázať starším členom rodiny, ktorí ťa odmalička poučovali. Vo Švajčiarsku sa obyvatelia Zürichu dočkali dažďa plného bankoviek, ktorý spustil doslova davovú hystériu. Ako je niečo také vôbec možné?

Záhadný odkaz z Instagramu

Anonymný odkaz na Instagrame upozornil na to, že v Zürichu budú pršať na námestí peniaze. Stalo sa to pár dní dozadu, konkrétne 11. mája krátko pred ôsmou hodinou večer. Na námestí s názvom Chinawiese začali z ničoho nič doslova „pršať“ peniaze.

Ľudia neverili vlastným očiam, no lákavá vízia jednoduchého obohatenia sa, rozpútala doslova masové šialenstvo. Ľudia sa okamžite vrhli na lov, hoci niektorí z nich boli spočiatku riadne skeptickí.

Sen sa stal realitou

Anonym na sociálnej sieti o udalosti vopred informoval, no tejto naoko bizarnej správe nechcel nikto uveriť. Po ohlásení „finančného dažďa“ na svojom profile dodal, že ten, kto tomu neverí, má zostať doma. Ostatným poprial veľa šťastia a v nasledujúci deň sa vybral dodržať to, čo sľúbil.

Nedočkavý zhromaždený dav očakával veľkolepú udalosť celkom svedomito – už niekoľko hodín vopred sa začali stretať skupinky, ktoré boli za vidinou ľahkého získania financií ochotné čakať na námestí aj niekoľko hodín.

Masová hystéria  

Nad Chinawiese sa zjavil záhadný dron s vakom, ktorý sa po chvíli otvoril a na ľudí z neho začali padať peniaze. Celkovo malo ísť o hodnotu približne 24-tisíc frankov, teda niečo okolo 24 500 eur. Dav sa za nimi okamžite začal načahovať a ľudia sa ich snažili pochytať čo najviac. Ľudia doslova šaleli -na miesto musela byť dokonca privolaná aj sanitka.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Jednoduchý život po boku milionára: V tomto vzťahu platia striktné pravidlá, zvládol by si poslúchať partnera?

Po tomto exkluzívnom „podujatí“ mnohí priznali, že sa im podarilo čo-to uchmatnúť. Na mieste sa však nachádzali aj deti, ktoré boli ochotné vďaka lákavej ponuke bojovať do posledných síl. Istý chlapec dokonca utrpel zranenia, vďaka ktorým musel byť prevezený do nemocnice.

Išlo o fake?

Prípadom sa už zaoberá polícia, čo bolo viac než očakávané. Ukázalo sa, že tajomný užívateľ Instagramu nemal na takúto akciu povolenie. Doposiaľ nie sú známe okolnosti, pre ktoré páchateľ takúto bizarnosť vymyslel. Polícia sa tiež zaoberá aj myšlienkou toho, že peniaze, ktoré mnohých potešili, môžu byť falzifikátmi.

Sleduj náš Instagram

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame