Unikátny objav: Je to vesmírna záhada alebo len obyčajný kus žuly v lese?

Vo voľnej horskej prírode sa nachádza čudný žulový kameň, ktorý je vysoký takmer 5 metrov a dosahuje dĺžky 11 metrov (Zdroj: Freepik/wirestock)

#Teórií o mimozemských civilizáciách, nadprirodzených bytostiach a rôznych mýtických postavičkách stále pribúda. Nejde o novodobé výmysly modernej spoločnosti, problematiku nadprirodzena, bohov a mýtov rieši ľudstvo od dávnych čias. Len si spomeň na svetské legendy, o ktorých si sa učil na hodinách literatúry. Jedna legenda sa viaže aj k tomuto záhadnému miestu, ktoré nedá spávať mnohým obyvateľom malebnej dedinky.

Zaujímavá pamiatka

Na japonskom ostrove Honšu, neďaleko maličkej dedinky s názvom Asuko, sa ukrýva tajomný kameň, ktorý mnohým bádateľom nedá spávať. Nebolo by na ňom nič zvláštne, keby niektorým z nich nápadito nepripomínal vesmírny objekt. Vznikajú okolo neho mnohé konšpirácie, ktoré siahajú až k „starovekým astronautom“.

Vo voľnej horskej prírode sa nachádza čudný žulový kameň, ktorý je vysoký takmer 5 metrov a dosahuje dĺžky 11 metrov. Tá najzaujímavejšia časť záhadného objektu sa nachádza na samom vrchole – dve šachty, ktorých pôvod je doposiaľ neznámy. Sú však terčom mnohých domnienok. Niektoré z nich tvrdia, že určite nejde o nič prirodzené.

Hrobka či nádrž na vodu?

Útvar dostal pomenovanie Masuda no Iwafune. Pôvod tohto kameňa, o ktorom sa nevie, odkiaľ pochádza, sa odhaduje na 7. storočie. Konšpirácie tvrdia, že mohol slúžiť ako hrobka či nádrž na vodu. V okolí sa však žiadne ľudské pozostatky nenašli. Pravdepodobnejšie je, že slúžil ako zásobník, aj keď je to vďaka náročnému opracovaniu žuly, málo pravdepodobné.

Najreálnejším vysvetlením je, že ide o pamiatku na rovnomenné jazero. Názov záhadného útvaru sa totiž prekladá ako „Kamenná loď z Masudy“. Na základe tohto doslovného prekladu už roky vznikajú mnohé konšpirácie, ktoré tvrdia, že by mohlo ísť pokojne aj o vesmírnu loď…

Reálne vysvetlenie

Ozrejmiť pôvod záhady sa zatiaľ nepodarilo. Historici tvrdia, že stavba nezodpovedá žiadnemu architektonickému štýlu. Prikláňajú sa k teórii, že „kamenná loď zostúpila na Zem ako vozidlo, v ktorom zostupovali Bohovia“. Mimochodom, Bohovia na nebeských vozidlách sú v japonskej mytológii obľúbenou fikciou.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Vesmír neprestáva prekvapovať: Úvahy o existencii života vystriedali ďalšie, nájdeme na niektorej z planét rastliny?

Sleduj náš TikTok

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame