Nevkročil si do nového roka tou správnou nohou? Zmeň týchto 5 vecí a všetko ti pôjde ľahšie

Teraz je ten správny čas na to, aby si sa prestal kritizovať (Zdroj: Freepik/freepik)

#Ak ani tvoj rok 2024 zatiaľ nie je úplne taký ako si si predstavoval, nevešaj hlavu. Sľúbil si sám sebe, že budeš lepší, začneš cvičiť alebo sa chytíš príležitosti pre osobný rozvoj? Ešte stále neuplynula ani polovica prvého mesiaca, takže máš stále čas na to, aby si zmenil všetko, čo ťa trápi. Alebo minimálne sa o to pokúsil… Ak netúžiš po replike minulého roka, je správny čas na to, aby si sa pozrel na svoje návyky a prístup k životu. Nevieš ako na to? My ti s radosťou poradíme!

Zabudni na prokrastináciu

Základom pre spokojné fungovanie a stihnutie všetkých povinností by malo byť rozvrhnutie povinností. Zbytočným prokrastinovaním sa pripravuješ o čas, následne sa ti nahromadia povinnosti, si nervózny, unavený a frustrovaný… Máš toto za potrebu?

Stanov si menšie ciele, postupuj k nim menšími krokmi. Veľa vecí sa nedá urobiť ihneď, preto buď k sebe láskavý a neobviňuj sa za to, že si neschudol 5 kíl za mesiac alebo si sa nenaučil na písomku všetko na 100 percent. Si len človek!

Prijmi sa

Teraz je ten správny čas na to, aby si sa prestal kritizovať. Neobjektívna sebakritika je niečo, čo ťa bude stále vracať na štartovaciu čiaru a vezme ti možnosť prísť úspešne do cieľa. Buď k sebe dobrý, oslavuj aj malé pokroky, teš sa z minimálneho úspechu a nezabudni byť na seba pyšný…

Ty si podstatný

Dávaj sám seba vo svojich prioritách na prvé miesto. Ak budeš uprednostňovať všetko ostatné, môže sa ti ľahko stať, že zabudneš sám na seba a vyhoríš. Vytiahni z archívu svoje sny a túžby, premysli si, ktoré z nich sú pre teba realizovateľné a pusti sa do nich.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Nedarí sa ti s novoročnými predsavzatiami? Vedci prezradili, ako to môžeš konečne zmeniť

Túžiš sa naučiť nový jazyk, praješ si úspešne zmaturovať alebo chceš precestovať kus sveta? Zhodnoť svoje možnosti a urob pre to maximum, aby si na záver roka nemusel nič ľutovať.

Neporovnávaj sa

Si jedinečný, preto je hlúposť, aby si sa porovnával s niekým iným. Ani s tými naoko dokonalými ľuďmi na sociálnych sieťach. Pamätaj si, že Instagram nie je realita. „Zahryzni“ sa do svojich plánov, sleduj vlastné pokroky a progresy, no hlavne sa neporovnávaj. Najmä nie s ľuďmi, ktorých napríklad ani osobne nepoznáš…

Preč so všetkým toxickým

Toxickí ľudia mali zostať v minulom roku. Daj im zborom pre svoje dobro. Nepozeraj sa na to, ako veľmi sú ti blízki – niekedy musíš odstrihnúť aj dlhoročných priateľov, aby si sa pohol ďalej. Mať takýchto ľudí v okolí môže vážne narušiť tvoje sebavedomie a zničiť ti duševné zdravie a pohodu. Namiesto toho sa obklopuj ľuďmi, ktorí ťa majú radi a vedia ťa povzbudiť. 

Sleduj náš TikTok

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame