Červenať sa nie je hanba: Najväčší beauty trend tejto sezóny sú prirodzene červenejúce sa líčka

Nie je úplne zrejmé, odkiaľ tento trend prišiel (Zdroj: Freepik/freepik)

#Ak sleduješ TikTokové a Instagramové beauty trendy, určite ti neunikol ani tento. Zvýraznené červenajúce sa líčka na teba určite vyskakujú na každom rohu. Tento look je oficiálne tým najviac roztomilým a romantickým, čo nám prebiehajúca sezóna v líčení ponúkla. Preto neváhaj, a oddaj sa aj ty vlne ružovej a červenej!

(nielen) pleť pobozkaná slnkom

Look pleti ako z dovolenky? Sunkissed look je na piedestály už niekoľko sezón po sebe. Výrazné kontúrovanie doplnené o bronzer sú stálicou (nielen) slnečných mesiacov. Vďaka nim vždy vyzeráš ako po návrate z dovolenky.

Čo tak skúsiť trošku experimentovať? Súčasný trend si priam žiada, aby mohol hrať prím so sunkissed pleťou. Skús nechať lícenku (ktorá poslednou dobou zažíva svoj boom a veľkolepý návrat) trošku v popredí, uvidíš ten rozdiel. Zažiariš tak ako všetky baby, ktoré s výrazným líčením hrdo prezentujú lícenku na sociálnych sieťach.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Anete (@redheadintech)

Od make-up artistov až po celebrity

Nie je úplne zrejmé, odkiaľ tento trend prišiel. Avšak TikToková make-up artistka Sharon Wu vysvetľuje, že pochádza z Ázie, kde sa tento trend nanášania väčšej vrstvy lícenky teší popularite už dlhšiu dobu.

Určite k tomu prispel aj boom tekutých produktov, ktoré sa oproti práškovým produktom príjemne nanášajú a dodávajú pleti prirodzene šťavnatý look.

Trendy je, ak lícenku nenanesieš len na „jabĺčka“. Môžeš ju naniesť (takmer) všade – cez celé líčka, ale aj na nos či dokonca očné viečka!

Tomuto looku prepadli aj celebrity. Môžeš to vidieť na fotografiách z Met Gala, kde napríklad Suki Waterhouse prezentovala výrazný blush, ktorý sa na jej tvári vynímal až k očným viečkam, vďaka čomu pôsobila ako jemná éterická víla.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa rob pattinson society (@robpattinsonsociety)

Ako na to?

Základom je (ako pri každom make-upe) začal kvalitne pripravenou pleťou. Dbaj na poriadne vyčistenie, použitie hydratačného produktu, a v neposlednom rade SPFka! Na takto pripravený podklad aplikuj bázu vhodnú pre tvoj typ pleti.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Hrozí nám zákaz TikToku? V Montane to bude čoskoro realitou, je niečo podobné možné aj u nás?

V ďalšom kroku nanes ľahko krycí make-up. Pri tomto looku ide o to, aby tvoja pleť vyzerala čo najviac prirodzene, preto ju „nezabi“ nejakými ťažkými krycími produktmi. Look doplň o vyčesané obočie a jemnú vrstvu špirály.

A teraz začína tá sranda! Vezmi do ruky lícenku (odporúčame teda krémovú) a popusti uzdu svojej fantázií. Začni (klasicky) pri líčkach, pokračuj na viečka, zakonči to nosom… Nie je to nič pre teba? Tak postupne skúšaj, na čo sa cítiš, a postupne pri každom líčení pridávaj vždy ďalšiu časť, kam produkt aplikuješ!

 

Zachytil si už tento trend?

 

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame