Hľadáš perfektné sci-fi knihy? Prečítali sme ich jedným dychom!

Sci-fi knihy

Tieto sci-fi príbehy ťa pohltia (Zdroj: Unsplash/Maksim Istomin)

#Hľadáš do svojej knižnice sci-fi, ktoré ťa konečne osloví? Tieto tipy sa veru páčili i nám. Siahni po pokračovaní Hier o život, vychutnaj si knihy od svetovej autorky sci-fi Victorie Schwab alebo sa ponor do strašidelného príbehu, kde čítanie myšlienok môže zabíjať.

Balada o hadoch a vtáčatkách, Suzanne Collins

Vráť sa spoločne s touto knihou do Panemu, kde sa pred 64 rokmi odohrali svetoznáme Hry o život. Osemnásťročný Coriolanus Snow túži zahviezdiť v preslávených hrách. Tento rok bude totiž mentorom jedného z vyvolených, lenže jeho vyvolenou je dievčina z dvanásteho obvodu.

Ich osudy sú odteraz nerozlučiteľne prepletené, každé Coriolanovo rozhodnutie ich môže vyniesť na stupienok víťazov alebo úplne potopiť. V aréne to bude súboj na život a na smrť. Mimo arény sa v Coriolanovi prebúdzajú city, a tak sa musí rozhodnúť, či bude dodržiavať pravidlá, aj keď mu jeho pud sebazáchovy radí niečo úplne iné… Aké bude napokon Coriolanovo rozhodnutie? 

Balada o hadoch a vtáčatkách
Svetoznáme hry o život majú pokračovanie (Zdroj: martinus.sk)

Ak sa ti kniha Balada o hadoch a vtáčatkách páči, môžeš si ju zakúpiť priamo TU!

Kadeti, Brandon Sanderson

Nová epická sci-fi séria od kultového Sandersona o dievčati, ktoré sa túži stať pilotkou vo vojne s mimozemskou rasou. Čo v sebe skrýva táto netypická zápletka? Spensa žije vo svete, ktorý už desaťročia čelí útokom mimozemšťanov. Piloti sú pre zvyšok ľudstva hrdinami a Spensa od detstva sníva o tom, že tiež vzlietne ku hviezdam a preukáže svoju odvahu.

V ceste jej však stojí minulosť jej otca pilota, ktorého pred rokmi zabili za dezerciu. Spensa je preto pre všetkých len dcérou zbabelca a jej šance na prijatie do leteckej školy sú viac-menej mizivé. Ona je však stále odhodlaná lietať. Keď v dávno zabudnutej jaskyni nájde vrak starobylej vesmírnej lode, uvedomí si, že jej sen by sa mohol splniť.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Strhujúce životopisy, ktoré by si si mal prečítať: Utláčaní Rómovia, ale aj frontové strelkyne vo vojne

Musí však loď opraviť a, čo je možno najdôležitejšie, presvedčiť podivný stroj, aby jej pomohol. Zdá sa totiž, že loď, ktorú objavila, má dušu – a najmä vlastnú hlavu a pomerne svojráznu osobnosť. Podarí sa Spense napokon lietať? 

Kadeti
Spenza túži stať pilotkou vo vojne s mimozemskou rasou (Zdroj: martinus.sk)

Ak sa ti kniha Kadeti páčila, môžeš si ju zakúpiť priamo TU!

Počúvaj nôž, Patrick Ness

Prvý diel napínavej dystopickej trilógie od oceňovaného autora Patricka Nessa, ktorý si získal priazeň čitateľov po celom svete, ťa určite očarí. Predstav si, že žiješ v Prentissove – meste, kde každý dokáže počuť tvoje myšlienky. Predstav si aj to, že si ustavične ponorený do otravného myšlienkového mraku – Šumu, ktorý spája mysle všetkých obyvateľov mesta a nikdy ťa nenechá na pokoji.

Pre Todda je to realita, no práve, keď už odpočítava dni do trinástych narodenín, objaví niečo nemožné – miesto, kde žiaden Šum nie je. Todd po tomto objave ostáva novým človekom. Objaví tajomnstvá, za ktoré musí zaplatiť útekom z krajiny. Ako však uniknúť prenasledovateľom, keď vďaka Šumu dokážu počuť každú vašu myšlienku?

Počúvaj nôž
Tiché miesto v tomto meste môže znamenať smrť (Zdroj: martinus.sk)

Ak ťa kniha Počúvaj nôž zaujala, môžeš si ju zakúpiť priamo TU!

Mesto duchov, Victoria Schwab

Ak si chceš predstaviť úspešnú autorku mnohých sci-fi a fantasy bestsellerov, je to práve Victoria Schwab, ktorú by si mal mať určite v svojej knižnici aj ty! Tentoraz ti predstavíme mesto duchov. Keď Cassidy, ktorej najlepší priateľ je duch, natiahne ruku a odhrnie Oponu, vstupuje do sveta duchov. Túto schopnosť nadobudla, keď sa takmer utopila (dobre, utopila sa, ale nerada na to spomína).

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Obľubuješ psychologické knihy s neobvyklým uhlom pohľadu? Tieto si určite prečítaj!

Už sa teší na prázdniny na pláži, kde jej nič podobné nehrozí a kde si bude užívať leto. Lenže jej rodičia zmenia plány – idú nakrúcať televízny seriál o najstrašidelnejších miestach na svete a ich prvou zastávkou je škótsky Edinburgh, mesto s dávnou históriou a množstvom nepokojných prízrakov. Tam sa Cassidy zoznámi s Larou, ktorá má rovnaký dar ako ona.

Postupne zisťuje, koľko sa toho ešte musí naučiť o svete za Oponou, a na vlastnej koži zistí, aké nebezpečné je jej poslanie. Ponor sa spolu s hlavnou hrdinkou do sveta duchov, prízrakov a zjavení a odhaľ tajomné zákutia svetov, o ktorých si nemal ani tušenia. 

Mesto duchov
Mesto duchov má okrem pútavého obsahu aj očarujúcu obálku (Zdroj: martinus.sk)

Ak ťa kniha Mesto duchov zaujala, môžeš si ju zakúpiť priamo TU!

Tunel z kostí, Victoria Schwab

A ak ťa zaujal prvý diel tejto série, určite ťa poteší správa o tom, že existuje aj druhý diel s názvom Tunel z kostí. V druhej časti mysterióznej série sa Cass s rodičmi a so svojím najlepším priateľom – duchom Jacobom – ocitne v Paríži, kde Blakovci nakrúcajú druhý diel televízneho seriálu o najstrašidelnejších miestach na svete.

Bolo by fajn užívať si Paríž, croissanty a výhľad z Eiffelovky, keby pod mestom v hrôzostrašných katakombách nestriehlo nebezpečenstvo. Keď Cassidy náhodou prebudí silného poltergeista, na to, aby ho poslala ďalej, ako to robila s duchmi uviaznutými za Oponou, jej doterajšie skúsenosti nestačia. Lenže času je málo a duch je čoraz silnejší a nebezpečnejší. Ako snaženie Cass napokon dopadne? 

Tunel z kostí
V druhom dieli Cass opäť bojuje s duchmi (Zdroj: martinus.sk)

Ak ťa kniha Tunel z kostí zaujala, môžeš si ju zakúpiť priamo TU

Ktorá z kníh ťa zaujala najviac?

Sleduj náš Instagram

Odporúčame