Sociálne siete zaplavil čudný trend: Odsávanie tuku z líc podstúpili najznámejšie hviezdičky, koľko stojí na Slovensku?

Žena s výraznými lícnymi kosťami

Niektorí túžia po výrazných lícnych kostiach (Zdroj: GettyImages)

#Módne trendy sa netýkajú len oblečenia, vlasov či nechtov. Vo vlnách sa celebrity inšpirujú aj typom plastickej operácie. Vyzerá to, že v súčasnosti je v kurze bukálna lipektómia alebo odsatie tuku z líc. O čo presne ide, ktoré celebrity ju majú a koľko by ťa stála na Slovensku? To všetko si povieme!

Čo je bukálna lipektómia

V minulosti bola znakom krásy plná tvár, dnes sú to ostré a výrazné črty. Niektoré muži a ženy mali šťastie narodiť sa s výraznou čeľusťou či lícnymi kosťami. Väčšina však do tohto vzorca nezapadá. Tento problém sa snaží vyriešiť módny trend posledných rokov v líčení – kontúrovanie tváre.

Niektorí však túžia po dlhodobom riešení, ktoré sa nedá zmyť a budú mať krásne vyrysované črty tváre aj po rannom zobudení. Ako sme už spomenuli, bukálna lipekómia je odstránenie tuku, konkrétne teda z lícnej časti tváre. To má za následok zvýraznenie rysov a lícnych kostí. Takáto operácia nie je žiadnou novinkou, dá sa však povedať, že až teraz sa začína tešiť extrémnej popularite.

Operácia je krátka

Ako informujú na svojich weboch estetické kliniky, bukálne lipektómia je zákrok, ktorý sa dá vykonať na počkanie. Nejde o extrémne invazívnu metódu, takže pacient alebo pacientka môžu vidieť prvé výsledky už po niekoľkých dňoch a plný výsledok do dvoch mesiacov. Vykonáva sa len v lokálnej anestézii.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Gallas Plastic Surgery (@gallasplasticsurgery)

Zákrok sa robí z vnútornej strany líc, takže okrem výraznejších lícnych kostí po ňom neostávajú žiadne jazvy či možné poranenia tváre. Počas samotného zákroku sa na vnútornej strane líc urobí rez, cez ktorý sa pinzetou odstráni nadbytočný tuk. Keďže lícny tuk je otázkou genetiky, nie podmienkami prostredia (napríklad stravou), tento zákrok je vo väčšine prípadov trvalý.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Najväčšie záhady Slnečnej sústavy: Kde by si našiel život mimo Zeme?

Ak by takýto zákrok niekto zvažoval, netreba za ním cestovať stovky kilometrov. Aj naše kliniky ho ponúkajú, dokonca ich na trhu nájdeš hneď niekoľko. Za relatívne krátky proces zaplatíš v priemere 700 až 800 eur.

Každý zákrok má svoje riziká

Keďže stále ide o zásah do tela, aj tento zákrok má svoje riziká. V prvom rade si treba uvedomiť, že hovoríme o trende. Avšak, na rozdiel od zväčšenia pier či pŕs, táto zmena sa nedá zvrátiť. Vo väčšine prípadov je trvalá a nedá sa nijako upraviť (keďže ide o zvýraznenie prirodzených čŕt tváre). Ľahko sa tak môže stať, že výsledok nebude podľa očakávaní, prípadne bude o niekoľko rokov v kurze pravý opak.

Je nutné mať na pamäti aj fakt, že napriek estetickým zákrokom telo človeka stále starne. To, čo na ňom vyzerá dobre dnes, nemusí mať rovnaký efekt aj v neskoršom veku. Ako informovala doktorka Madeline Cafas pre portál Elle, takýto zákrok môže mať za následok aj nesprávny priebeh starnutia.

Ak sa nezveríte skúsenému odborníkovi, môže dôjsť k fatálnym chybám počas samotného zákroku. Jednou z nich môže byť trvalé poškodenie nervov tváre. Bukálny, resp. lícny nerv je zodpovedný za správne fungovanie svalov, mimiky a rôznych prejavov emócií. Jeho poškodenie môže viesť dokonca k úplnej strate citlivosti v oblasti líc.

 

Známe tváre

Samozrejme, len zriedkakedy sa celebrity priznajú k plastickým zákrokom. Podobne je to aj v tomto prípade. Hoci verejne o tomto zákroku neprehovoril zatiaľ nikto, povráva sa, že by mohlo ísť o viacero hollywoodskych hviezd. Medzi menami je napríklad topmodelka Bella Hadid, hviezda Game of Thrones, Sophie Turner, či najnovšia Catwoman, Zoe Kravitz. Posúď na fotkách v galérii sám!


Poď na náš TikTok a pukneš od smiechu! Nové sketche každý týždeň

Zdroj: hashtag.sk, elle.com.au, eu.usatoday.com
Odporúčame