Populárny seriál The Last of Us baví fanúšikov stále viac: Scéna so žabou a klavírom sa stala virálnou

Scéna so žabou v seriáli The Last of Us

Virálna scéna so žabou je výsledkom chyby (Zdroj: HBO Max)

#Len za pár týždňov nazbierala seriálová adaptácia videohry The Last of Us od HBO Max hneď niekoľko úspechov a nevídanú popularitu. Rozpráva príbeh preživších obyvateľov, ktorí sa snažia utiecť z post apokalyptického mesta. Jednou z hlavných postáv je bývalý vojak Joel, ktorého úlohou je prepašovať z nebezpečnej zóny štrnásťročnú Ellie.

Desivo realistické príbehy seriálu The Last of Us

Svet vytvorený v tomto príbehu si vzal až desivo veľa indícií z reality. Zápletka sa venuje šíreniu choroby, zmene klímy a nie je prekvapením, že do deja sa dostali aj vedecké koncepty. Napríklad, ľudia sú obmedzení zotrvať v karanténnych zónach, zatiaľ čo infikovaní existujú len mimo múrov.

Ellie (Bella Ramsey) je zrejme imúnna voči nákaze a mohla by sa stať kľúčom k nájdeniu séra, ktoré má dostať nákazu pod kontrolu a vrátiť ľudstvo späť na vrchol potravinového reťazca. Preto sa Joel (Pedro Pascal) zaviaže, že ju ochráni a bezpečne dopraví do Salt Lake City.

Virálna scéna so žabou

Počas náročnej cesty cez schátrané a zatarasené budovy sú nútení prejsť cez zaplavenú hotelovú halu, kde na klávesoch klavíra hrá žaba, ktorá náhle odskočí. Po vydaní druhej epizódy fanúšikovia na sociálnych sieťach zdieľali svoje sympatie k tejto krátkej scéne. Pôvodne mala žabu zožrať čajka, všetko však nakoniec dopadlo inak.

Spoluproducent Neil Druckamnn k celej situácii uviedol vysvetlenie na Twitteri: „scéna klavírna žaba by neexistovala…ak by klavírny vták urobil svoju prácu! Myslím, že všetko sa deje z nejakého dôvodu. (A predtým, ako si niekto urobí unáhlený úsudok…je to falošná žaba, ktorú by vták mohol zožrať…čo nikdy neurobil!!!)“

A hoci scéna so žabou sa môže javiť ako krátky moment bezvýznamnosti, scéna je plná obrasteného machu a rodinky kačíc plávajúcej vo vode. Tieto obrazy predstavujú stratenú ľudskosť sveta, kde si príroda získava späť priestor, na ktorom už kedysi prosperovala.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Seriál The Last of Us bude pokračovať aj po prvej sérii: Tvorcovia priznali, že ani druhá séria im nemusí stačiť

Videl si už seriál The Last of Us?

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame