Odchod jednej z najväčších hviezd organizácie: Šampión Oktagonu zabojuje v Amerike o milión dolárov!

Viktor Pešta

Viktor Pešta dobíja na zemi Ildemara Alcantaru (Zdroj: Instagram/Viktor Pešta)

#Doposiaľ jediný šampión poloťažkej váhy v organizácii Oktagon MMA Viktor Pešta oznámil veľký prestup. Po zisku titulu proti Nemcovi Pützovi sa mal objaviť na karte turnaja Oktagon 31, kde bude hlavný zápas večera Pirát vs. Kincl. Na ňom mal obhajovať svoj opasok v odvete s Pützom, keďže ich bitka o voľný titul skončila nešťastným zranením. K tej už však nedôjde, keďže Pešta oznámil účasť v pyramíde americkej organizácie PFL.

Koniec jedného z najlepších bojovníkov

Aj keď Viktor Pešta nie je žiadnym obrovským priťahovačom pozornosti, ide o suverénne najlepšieho bojovníka Oktagonu naprieč všetkými váhami podľa rebríčka FightMatrix. Český bojovník totiž výhrou nad Pützom v prestávke medzi tretím a štvrtým kolom poskočil medzi najlepšiu päťdesiatku poloťažkých váh sveta.

Na podobných priečkach sa pohyboval aj v dobách jeho najväčšieho progresu ešte, keď figuroval v ťažkej váhe. Po neúspešnom pôsobení v UFC a smolnej prehre s Michalom Martínkom v pražskej O2 Aréne definitívne opustil najťažšiu divíziu.


Chceš byť nonstop v obraze?

Pešta má vo váhe do 93 kilogramov skvelé skóre 3-0, pričom všetky výhry dosiahol pred limitom na TKO. V súvislosti s jeho menom sa špekulovalo o viacerých možných alternatívach do budúcna. Okrem obhajobe titulu v Oktagone a pyramíde v PFL bola možnosť aj prestúpiť do KSW, kde naposledy padol dlhoročný šampión Tomasz Narkun.

Návrat domov a šanca na milión

Viktor Pešta je síce pôvodom Čech, avšak  už veľmi dlhé roky trénuje a pôsobí na Floride v jednom z najlepších gymov sveta, Sanford MMA. Jeho domovinou sú, aj vzhľadom na americkú národnosť jeho priateľky, Spojené štáty americké. To bol jedným z dôvodov, prečo s ponukou od PFL nebol v tomto ohľade absolútne žiaden problém.

Veľkou šancou pre teraz už bývalého šampióna Oktagonu je ale potenciálny triumf v pyramíde poloťažkých váh. Na víťaza totiž čaká suma 1 000 000 USD. Organizácia PFL je zároveň až treťou najprestížnejšou v Amerike za UFC a Bellatorom. Je teda pokojne možné, že po zverejnení všetkých mien bojovníkov, ktorí budú súčasťou pyramídy, bude Pešta najväčším favoritom na celkový triumf.

Zdroj: hashtag.sk, mmashorties.cz
Odporúčame