Bitcoin za 100 000 dolárov je otázka mesiacov: Jakub Kraľovanský o Bitcoine a jeho blízkej budúcnosti

Jakub Kraľovanský o Bitcoine a jeho blízkej budúcnosti

Jakub Kraľovanský o Bitcoine a jeho blízkej budúcnosti (Zdroj: Jakub Kraľovanský)

#V dnešnom článku sa podrobnejšie pozrieme na tému Bitcoinu a kryptomeny. Čo to vlastne ten Bitcoin je a prečo v posledných mesiacoch tak rastie. Môže skutočne niekedy jeden Bitcoin stáť cez 100 000 dolárov a čo má robiť začiatočník? V tomto krátkom rozhovore sme vyspovedali Jakuba Kraľovanského, ktorý je zakladateľ komunity Trader 2.0

Čo je Bitcoin?

Najväčší problém Bitcoinu je ten, že ho nejde vysvetliť jednoducho.  Ak by sme sa pozreli na rôzne poučky na internete, tak by sme sa z toho zbláznili. V jednoduchosti povedané Bitcoin je kryptomena, ktorá je decentralizovaná /nemá žiadne centrum/ a funguje na technológii blockchain. Už len z tohto vysvetlenia vás môže napadnúť veľa otázok a preto by som odporučil moju sériu ,,Cesta k Bitcoinu.“ Je to séria šiestich krátkych videí, kde presne vysvetľuje ako sme sa dostali k Bitcoinu a prečo je tak výnimočný.

Prečo je teda taký výnimočný?

Tak, kde začať? V prvom rade je ho obmedzené množstvo a to konkrétne 21 miliónov mincí. Nikdy ich teda nebude viac. Za druhú Bitcoin nespadá pod žiadnu krajinu, takže je to nezávislá mena. Doslova mena ľudí. Navyše je založený na kryptografii, takže jeho procesy a fungovanie sú presne dané na základe matematiky a kryptografie. Okrem toho je aj decentralizovaný, takže nemá žiadne centrum, ktoré by sa dalo napadnúť.

Tých argumentov je naozaj veľa. Znova len odporučím pozrieť si sériu ,,Cesta k Bitcoinu.“

Veľa ľudí si myslí, že Bitcoin je len súčasný trend a táto ,,bublina“ čoskoro spľasne a zanikne. Je to naozaj len krátkodobé alebo tu Bitcoin s nami zotrvá?

Osobne si myslím, že Bitcoin s nami zotrvá a posledné mesiace a roky to len potvrdzujú. Kedysi to bola len záležitosť pár ekonómov a informatikov. Dnes je Bitcoin legálnym platidlom v Salvádore a firmy vo veľkom investujú tak ako do Bitcoinu, tak aj do blockchainových firiem.

Je to jednoducho niečo nové čo tu prirodzene prišlo. Tak ako kedysi prišli bankomatové karty a bolo to divné. Rovnako ako prišiel internet banking a bolo to divné, tak rovnako je to aj s Bitcoinom.

Čo však má urobiť bežný človek ak o Bitcoine nevie naozaj nič a chcel by sa o ňom aj celom fungovaní dozvedieť viac?

Mojím zameraním v projekte Trader 2.0 je vytvorenie kryptomenovej komunity, kde si navzájom pomáhame a radíme si v oblasti kryptomien. Samozrejme máme množstvo informácií a článkov, ktoré robíme zadarmo, ale potom máme aj platené sekcie. Práve táto platená sekcia bude momentálna od 20.09.21 do 30.09.21 dostupná pre všetkých úplne zdarma. Stačí len vyplniť registračný formulár.

Takže ak tomu správne chápem. Ak som úplný začiatočník a o kryptomenách neviem absolútne nič, tak môžem využiť platené služby tvojej komunity na 10 dní zdarma?

Áno presne tak. Úplne každý sa môže prihlásiť a dostane všetky potrebné informácie, ktoré na začiatok potrebuje. Čo sú kryptomeny? Kde ich nakúpiť? Na čo si dať pozor? Základné rozdelenie. Základné chyby. Jednoducho všetko od A po Z na striebornom podnose.

Aha, tak to znie veľmi zaujímavo. Akú hodnotu mi to vlastne dá? Je to nezáväzné?

Téma Bitcoin a kryptomeny sú stále na Slovensku veľmi nové. Informácií je málo a práve preto robíme pravidelne takéto akcie a dávame možnosť širokej verejnosti vstúpiť na 10 dní do našej skupiny aby sa dozvedeli všetko. Už hneď pri registrácii sa dozvedia čo sú kryptomeny a rovno im pošleme aj návody na rôzne burzy či aplikácie. Počas 10 dní sa dozvedia akým základným chybám sa majú vyhnúť a ako fungujú kryptomeny z hľadiska ich ceny.

Každého jedného človeka tam doslova povedieme za ruku a ukážeme mu všetky príležitosti, ale aj nástrahy, ktoré vo svete kryptomien sú.


Chcem skúsiť kryptomenovú skupinu na 10 dní ZADARMO!


Myslíš si teda, že Bitcoin niekedy pokorí magickú hranicu 100 000 dolárov?

Otázka nie je či, ale kedy. Bitcoin za 100 000 dolárov je len otázka mesiacov. Z hľadiska technickej analýzy som to podrobnejšie vysvetlil v tomto videu. Ak to však mám v krátkosti zhrnúť, tak história aj cykly na krypotmenách sa opakujú. Momentálne vidíme veľkú adopciu kryptomien. V Salvádore je dokonca Bitcoin legálne akceptovaný ako zákonná mena. Tesla, Visa, Paypal, Master Card, Bank of America a množstvo ďalších investujú do kryptomien.

Bude to ale stačiť na hranicu 100 000 dolárov?

Pre porovnanie v roku 2017 sa Bitcoin dostal na hladinu 100 000 dolárov za 1 mincu. Na túto hladinu sa vyšplhal vďaka bežným ľuďom a ,,fanatikom“, ktorí do neho investovali. V tomto čase bolo minimum inštitúcií, ktoré by vlastnili Bitcoin. Ak bežní ľudia dokázali dostať cenu Bitcoinu na 20 000 dolárov, tak kam ju dokážu dostať tie obrovské peniaze z Wall Street?

Máš ešte niečo čo by si chcel povedať na záver?

Bitcoin a celkovo kryptomeny sú podľa mňa naväčšia šanca tohto desaťročia. Drvivá väčšina ľudí, ktorá pochopila fungovanie a pochopila tú príležitosť, tak túto šancu využila. Na Slovensku a v Českej republike sa naša komunita snaží šíriť osvetu a vzdelávať ľudí o kryptomenách. Ja naozaj vrelo odporúčam využiť služby našej skupiny na 10 dní zdarma, pretože vám to môže dať úplne iný pohľad na Bitcoin.

Zdroj: PR článok
Odporúčame