Praktické doplnky do auta, ktoré spríjemnia tvoju jazdu na maximum: Čo sa oplatí zaobstarať?

doplnky do auta

S týmito doplnkami do auta sa ti bude jazdiť oveľa pohodlnejšie (Zdroj: GettyImages)

#Či už v aute jazdíš len občas a krátke trasy, alebo je pre teba doslova druhým domovom, určite sa v ňom chceš cítiť čo najpríjemnejšie. Na toto myslia nielen samotní výrobcovia, ale aj producenti dodatočnej výbavy. Kvalitné doplnky dokážu povýšiť funkčnosť a praktickosť tvojho vozidla na nový level. My sme pre teba vybrali 6 najpraktickejších, ktoré sa ti budú hodiť.

USB adaptér

Ak máš staršie auto, je veľmi pravdepodobné, že nie je vybavené žiadnymi USB portami na nabíjanie smartfónu. Určite však má 12-voltovú zásuvku, ktorá je v podobe kruhovej diery. Tú len ťažko využiješ na niečo zmysluplné, no pomocou adaptéru za pár eur ju môžeš premeniť na jeden alebo dokonca rovno 2 USB porty. Z nich už jednoducho nabiješ telefón, kameru, alebo akékoľvek iné menšie zariadenie.

Bluetooth adaptér

Moderné autá je možné cez Bluetooth bezdrôtovo spárovať so smartfónom. Jednoducho si tak vieš prehrávať hudbu či podcasty. Čo však v prípade, že tvoje auto takéto pripojenie neumožňuje? Žiadny strach, poslúži ti AUX Bluetooth adaptér! AUX konektorom, ktorý je v podobe malej kruhovej dierky, je vybavená väčšina áut. Bluetooth adaptér má z jednej strany USB koncovku s Bluetooth prijímačom, ktorá slúži na napájanie. Z druhej strany je osadený AUX koncovkou. Tú pripojíš do konektora, následne stačí spárovať smartfón a môžeš si užívať svoje obľúbené skladby!

bluetooth adaptér
Bluetooth adaptér je neodmysliteľná súčasť výbavy (Zdroj: Flickr/Aaron Yoo)

Gumené rohože

Tento praktický doplnok oceníš najmä v zimnom období. Mnohé autá sú od výroby vybavené klasickými koberčekmi, ktoré sa však ľahko zašpinia a ich následné čistenie je pomerne náročné. Nehovoriac o tom, že koberčeky môžu pri dlhodobom vystavení vlhkosti začať hniť či plesnivieť, čo rozhodne nie je príjemné. Gumené rohože ochránia kobercovú podlahu auta pred vlhkosťou a všetkými nečistotami. Zväčša majú podobu malých vaničiek, ktoré zadržia všetku vodu, napríklad zo zasnežených topánok. Ich čistenie je mimoriadne jednoduché, stačí ich vybrať z auta a opláchnuť prúdom vody.

Držiak na smartfón alebo tablet

Smartfón a tablet môže v aute poslúžiť na výrazné spríjemnenie cesty. Držiak telefónu na čelné sklo ti umožní bezpečne sledovať navigáciu, prípadne prijímať hovory. Zadným pasažierom zas dobre poslúži úchyt na tablet či mobil, ktorý sa montuje pod hlavovú opierku sedadla vodiča alebo spolujazdca. Za jazdy je tak možné komfortne sledovať film.

držiak na mobil do auta
Držiak na mobil je zároveň bezpečnejší (Zdroj: Unsplash/Eugene Chystiakov)

Odpadkový kôš do dverí

Kompaktný odpadkový kôš v odkladacom priestore vo dverách ušetrí tvojho štvorkolesového miláčika od toho, aby sa premenil na pojazdné smetisko. Poznáš to určite aj ty. Obaly zo sladkostí, účty a vreckovky sú odpad, ktorý často skončí v odkladacom priestore či na zemi. Následne ho zabudneš vyhodiť, postupne sa hromadí a interiér po istom čase nápadne pripomína útroby smetiarskeho auta. Vďaka malému košu vo dverách budeš mať vždy kam vyhodiť odpad a nebude sa ti hromadiť po celom aute.

Rozmrazovač skiel

Aj ty v zime ráno odchádzaš z domu o 15 minút skôr, aby si stihol prácne „oškrabať“ zamrznuté okná? Tejto nepríjemnej povinnosti sa môžeš ľahko vyhnúť s pomocou tekutého rozmrazovača skiel. Ten je v podobe spreju, ktorý nastriekaš na zamrznuté okná a v priebehu sekundy rozmrazí aj ten najtvrdší ľad. Odporúčame ho zaradiť do zimnej výbavy auta a nosiť ho stále so sebou.

zamrznuté okno
Vo svojej zimnej výbave oceníš rozmrazovač zamrznutých skiel (Zdroj: Unsplash/eddy)

Aké ďalšie praktické doplnky využívaš vo svojom aute ty? Podeľ sa s nimi v komentároch a inšpiruj ostatných!


Ak chceš vedieť o autách viac, prečítaj si ďalšie zaujímavé články na Dominikovom blogu Dominiccars.sk. Môžeš sa tešiť na rôzne testy aj tipy z prvej ruky.

Zdroj: dominiccars.sk, hashtag.sk
Odporúčame