Apple neprestáva prekvapovať: Toto by malo dokázať prvé auto od obľúbenej značky

Apple pracuje na novom aute.

Apple auto by malo byť skutočnosťou už o tri roky (Zdroj: Wikimedia Commons/ LuisQuiroz1618)

#Apple patrí medzi značky, ktoré pozná takmer každý. Ikonické logo nahryznutého jablka vídame často na telefónoch či počítačoch. Avšak zdá sa, že už o pár rokov ho budeme môcť vidieť aj na autách – Apple totiž pred časom prekvapil ambicióznym plánom. Na obzore sú autá od ich značky.


VIDEO Apple predstavil svoje najnovšie hračky: Stoja stovky dolárov, no aj tak sa po nich len tak zapráši


Najnovšie informácie hovoria o tom, že brand sa dohodol s výrobcom áut Kia, ktorý by mal vytvoriť ich prvé elektrické auto. Americká vetva spoločnosti Kia prevezme výrobu, ktorá by mala odštartovať v roku 2024. Podľa dostupných informácií má byť auto od Apple plne autonómne a teda pravdepodobne nebude cielené na zákazníkov.

Dohodu o budúcom závode na výrobu týchto strojov by dvaja giganti mali podpísať ešte tento mesiac. Suma na tejto zmluve je údajne 3 a pol miliardy dolárov. Keď sa o tri roky zaháji výroba, mali by zabezpečiť 100-tisíc vyrobených áut, pričom sa tento počet môže zvýšiť až na 400-tisíc. O novinke od tvorcu Iphone sa hovorí čoraz častejšie a preto je pravdepodobné, že ďalšie podrobnosti o Apple car prídu už počas najbližších dní.

Čo povieš na tento nápad ty?

Zdroj: hashtag.sk, gsmarena.com
Odporúčame