Fitness centrá sú stále zatvorené a športovcom dochádza trpezlivosť: Internet zvalcovala petícia za otvorenie posilňovní

Fitness centrá ostávajú zatvorené.

Športovci zvalcovali internet petíciou. Zdroj: Soňa Kolcunová

#Fitness centrá sú pre mnohých miestom, kde hľadajú odreagovanie a nerušene tam pracujú na svojej postave. Avšak v čase koronakrízy ostali zatvorené a zdá sa, že ani vo štvrtej fáze sa nechystá ich otvorenie. Práve to vzbudilo vo svete fitness vášne. Okrem cvičencov sú fitká pre mnohých aj prácou na plný úväzok. Nehovoríme len o tréneroch, ale aj majiteľoch fitness centier alebo rôznych upratovačkách a pracovníkoch v službách spojených s fitness.

Rozhodnutie nechať fitness centrá zatvorené rozprúdilo vášne medzi cvičencami a internet v posledných dňoch zvalcovala petícia za otvorenie fitness centier. Autorkou tejto petície je Sára Vicianová, ktorá sama pracuje ako trénerka a týmto krokom by chcela pomôcť urýchliť proces otvárania posilňovní.

Podľa petície by mali ľudia myslieť pri návrate do normálneho života aj na ľudí, ktorí si zarábajú v tejto oblasti. Následky aktuálnej situácie by mohli byť totiž pre mnohých likvidačné. Všetci aktívni športovci túto myšlienku plne podporujú. Za pár dní sa počet podpisov vyšplhal na niekoľko tisíc a všetci cvičenci živia nádej, že aj ich podpis pomôže k skoršiemu otvoreniu posilňovní.

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame