8 najdivnejších príchutí zmrzlín: Dáš sa zlákať na pizzovú či kôprovú?

Neboj sa experimentovať a neostávaj len pri klasike (Zdroj: Pexels.com/Lukas)

#Ak si si v tomto roku ešte nestihol/nestihla vychutnať ani jeden kopček zmrzliny, máme pre teba niekoľko tipov, ktorými by si mohol/mohla odštartovať tohtoročnú sezónu. Skús sa odkloniť od klasických príchutí, ako je jahodová a čokoládová, a neboj sa experimentovať.

Na začiatok jeden „fun fact“ o starej dobrej klasike – vanilke: podľa výskumu z roku 2021 je na Instagrame tou najoznačovanejšou príchuťou! Nechal by si sa ale zlákať na niektorú z týchto?

Medovo uhorková zmrzlina s čili

Základom tejto zmrzliny je sladká smotanová príchuť, do ktorej sa pridáva esencia zo zaváraných uhoriek a medu. Zmrzlina sa na záver zdobí nasekanými čili papričkami. Pre ľudí, ktorí milujú pikantné „chute“, je táto zmrzlina ako stvorená. Treba si len zvyknúť na kyslú chuť po uhorkách.

Príchuť pečenej repy s kozím syrom

V Kansase je obľúbenou príchuťou zmrzliny pečená repa s kozím syrom. Ostáva záhadou, ako im napadlo spojiť tieto dve potraviny a urobiť z toho „letné osvieženie“.

Homária zmrzlina

Zmrzlina má vanilkový základ a primiešavajú sa do nej kúsky čerstvého homára. Tento „výstrelok“ vznikol v letovisku Bar Harbor (USA), kde sa uchytil práve preto, lebo je tu homár ekonomicky ľahko dostupnou surovinou (na rozdiel od zvyšku sveta).

Citrónovo kôprová zmrzlina

Niekto sa citrónovú zmrzlinu rozhodol „vylepšiť“ pridaním kôpru. To, čo by teda niekto považoval za suroviny do ľahkého, letného šalátu, sú v skutočnosti hlavné prísady do mrazeného krému.

Syrová zmrzlina

Táto príchuť nie je možno až tak zvláštna. Syry sa predsa zvyknú podávať s ovocím (hroznom) a majú množstvo odtienkov chutí – od krémových, až po ostré, akú má napríklad čedar. Kopček tejto zmrzliny by sa teda možno vynikajúco hodil k jablkovej štrúdli.

Ustricová príchuť

Ak by si rád/rada ochutnala ustrice, no odrádza ťa ich „slizká“ konzistencia, tak práve táto zmrzlina môže byť dobrým riešením.

Zmrzlina z údeného lososa

Údený losos sa vynikajúco hodí ku smotanovým produktom, či už syrom alebo nátierkam. Niekto si zrejme povedal, že aj zmrzlina má smotanový základ, a jednoducho spojil tieto dve chute. Niekde sa na kopčeky dáva ešte aj tenko nakrájaný losos, pre zvýraznenie chute.

Zmrzlina s príchuťou pizze

Pizza patrí k najobľúbenejším jedlám a je rozšírená po celom svete. Mnohí ju milujeme aj studenú, priamo z chladničky. Tieto chute sú potom už len krôčik od toho, ako asi chutí pizzová zmrzlina.

Vyskúšal/a by si niektorú z týchto príchutí?

Sleduj náš Facebook

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame