#Simona Malková je mladá slovenská foodblogerka. Aj napriek tomu, že miluje sladké dobroty, je vyznávačkou zdravého životného štýlu. Pretvára klasické koláčiky s množstvom kalórií na také, ktoré ponúkajú lepšiu nutričnú hodnotu. Jej recepty nájdeš Instagrame, kde má už vyše 42-tisíc followerov, a tiež v jej kuchárskej knihe Sladké a fit.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Dnes ti predstavíme recept na chutnú tvarohovú „pizzu“ s ovocím. Jednoduchý postup je zárukou skvelej maškrty. Tak sa pusti do toho!
Ingrediencie, ktoré budeš potrebovať:
Cesto:
100 g jemného tvarohu
30 g celozrnnej špaldovej múky
1 vajíčko
stévia podľa chuti
Krém:
150 g tvarohu
15 g džemu
ľubovoľné sladidlo podľa chuti
drobné ovocie podľa chuti
Postup:
Tvaroh, vajíčko, múku a stéviu zmiešaš dohromady. Cesto na plechu natrieš dosladeným tvarohom, ktorý zmiešaš s džemom. Navrch naukladáš ovocie a pečieš približne 20 minút pri teplote 200 stupňov. Cesto si môžeš predpiecť aj samostatne (6-7 minút) a po upečení naň natrieš krém. Pizzu podávaj buď studenú, alebo teplú. Preliať ju môžeš proteinellou, prípadne dozdobiť šľahačkou či zmrzlinou.
Chceš viac takýchto skvelých receptov? Objav skvelú kuchársku knihu na Martinus.sk
Zdieľať na