Potešte chuťové bunky: Jednoduchý návod, ako mať horúcu čokoládu ako od profesionála

Horúca čokoláda

#Sviatky sa pomaly ale isto blížia do finále a to znamená, že je najvyšší čas skoncovať s výzdobou, leňošením a beztrestným prejedaním sa.

Dajte sladkú bodku za dňami, počas ktorých ste sa napchávali samými dobrotkami. Dnes sme pre vás vybrali recept na horúcu čokoládu ako od profesionála. Jej prípravu zvládne naozaj každý.

Cukor (približne polovicu hrnčeka) zmiešame v hrnci s 1/4 pohára kakaa, 4 hrnčekmi mlieka a 2 hrnčekmi smotany. Pridáme štipku soli a za stáleho miešania necháme zovrieť. Následne pridáme na kocky polámanú horkú čokoládu a 1 hrnček alkoholu podľa výberu (odporúčame burbon alebo rum) a opätovne necháme zovrieť za občasného premiešania. Nalievame do pohárov, ktoré sme predtým vypláchli studenou vodou a zdobíme podľa chuti napríklad šľahačkou, marshmallow, ovocím alebo kokosom a iné. Dobrú chuť!

Odporúčame