Takúto oravskú zabíjačku si ešte nezažil: V Bratislave sa konal ďalší food event, ochutnal by si toto šesťchodové menu?

Zaujímavá oravská zabíjačka

Zaujímavá oravská zabíjačka (Zdroj: Čiližrút)

#Bratislavský foodbloger Čiližrút znova pobláznil nejedny jazykové kanáliky. Minulý týždeň si aj mohol byť súčasťou nezabudnuteľného jedáckeho eventu, ktorý sa tentokrát konal v reštaurácii Bistro 24.

Šesťchodové menu pripravoval kuchár Lukáš Kojdiak a inšpiráciu čerpal z tradičnej oravskej zabíjačky. Samozrejme, ani cit pre prácu a chuť pri nej nesmel chýbať. Čiližrút vyberal spoločne s Dominikou Kupcovou víno ku každému chodu.

„Nezažil som veľa akcií, kde by každý zo spomínaných komponentov fungoval tak dobre,“ píše na svojom Instagrame Čiližrút. „Za to patrí veľká vďaka celému tímu Bistro 24. Pre mňa to zas bolo prvé prezentovanie vín k jedlám a obrovský zážitok, ktorý si budem dlho pamätať. Už teraz sa neviem dočkať ďalšieho eventu.“

Šesťchodové menu

Ako sme spomínali, celé menu sa skladalo zo šiestich chodov, pričom ku každému podávali iný druh vína. Ochutnávka začala domácim chlebom s paprikovou masťou a borovičkou. Nasledoval knedlík s vytopenými oškvarkami a tri pečienky, krvavnica v ceste, kapusta na jablkách so zelerom, pečené koleno s ligurčekom, panenka a kroketa z líčok a wasabi. Večer ukončil veterník a čučky v borovičke (áno, znova).

Z vín si mal možnosť ochutnať napríklad Rizling vlašský, polosuchý Urban rizling, Pálavu či Frankovku. Čiližrút pripravuje aj ďalšie podobné eventy v našom hlavnom meste, preto ho určite odoberaj, aby ti neušiel už ani jeden.


Chceš byť nonstop v obraze?

Zdroj: hashtag.sk, Čiližrút
Odporúčame